• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šćekić: Uživam u Kantuu

Marko Šćekić, krilni centar italijanskog Kantua za MONDO govorio o protekloj sezoni, planovima za budućnost.....

 Šćekić: Uživam u Kantuu Izvor: MONDO

Marko Šćekić, nekadašnji košarkaš Borac nektara trenutno "za hljeb" zarađuje u Italiji u ekipi Kantua.Šćekić je u Kantu došao iz podgoričke Budućnosti potpisavšu ugovor na dva mjeseca. Sjajnim igrama izborio se za produžetak ugovora, ali je ove sezone imao peh da doživi neugodnu povredu. Trenutno je u Banjaluci gdje se polako oporavlja i priprema za novu sezonu.

"Pri kraju sam procesa rehabilitacije. U Banjaluci savakodnevno treniram sa Draganom Mičićem i mislim da ću biti 100 odsto spreman za sljedeću sezonu. Pripreme Kantua počinju sredinom avgusta, tako da imam još dosta vremena", rekao je Marko Šćekić za MONDO.


Kaže kako je prezadovljan dosadašnjim nastupom u Kantuu, jednom od najslavnijih italijanskih klubova. Ovaj tim je dva puta bio šampion Evrope i u Italiji ima možda i najveću podršku sa tribina.

"Žao mi je što nisam mogao da pomognem ekipi u top 16 fazi Evrolige i u finišu italijanskog prvenstva, ali šta je tu je. Povrede su sastavni dio sporta, gledam samo naprijed i trudim se da se za sljedeću sezonu pripremim najbolje što mogu. Nisam samo ja imao problema sa povedom. Ni Micov nije bio doljno spreman, Bazile je takođe bio povrijeđen, a Šermadini nije uopšte igrao", kaže Šćekić, koga u Kantuu trenira Andrea Trinkieri koji govori naš jezik.

" Pomoglo mi je dosta to što trener govori naš jezik. Andrea je odličan trener. Njegova majka je porijeklom Hrvatica, tako da pričamo srpsko-hrvatski, a on odlično govori i engleski i italijanski jezik. Imali smo izuzetno lijepu saradnju i radujem se što ćemo i dalje raditi zajedno", završio je Šćekić.

Marko Šćekić karijeru je počeo u Zvorniku, potom je kao junior došao u Borac 2000. godine. Nakon četiri godine u Banjaluci seli se u Vojvodinu gdje je ostao dvije sezone. Iz Vojvodine odlazi u poljski Turov gdje se zadržava jednu sezonu. Poslije Poljske put ga je odveo u njemački Oldenburg za koji je igrao dvije godine. Poslije Njemačke otišao je u ekipu šampiona Crne Gore Budućnost, gdje je proveo dvije godine. Od aprila 2011. godine stanovnik je Kantua.

(N. Babic/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC