• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Štimac među "orlovima"!

Centar turskog Olina naknadno je pozvan na pripreme za kvalifikacije Evrobasketa 2013. i naći će se na skraćenom spisku Dušana Ivkovića.

 MONDO: Štimac među "orlovima"! Izvor: MONDO

Vladimir Štimac (24 godine, 208 cm) prošle nedjelje se zarekao da će "još više raditi" kako bi dočekao svoju šansu u "A" reprezentaciji.

Vjerovatno ni sam nije pretpostavljao da će se to dogoditi već ovog ljeta.

Kako saznaje MONDO, Štimac je dobio poziv da se pojavi na pripremama nacionalnog tima i njegovo ime naći će se na spisku koji će selektor Dušan Ivković pročitati u četvrtak tačno u podne u Kući košarke.

Ivković je 14. juna pozvao 24 igrača, prošle nedjelje najavio je priključivanje "greškom" izostavljenog Vladimira Micova, a sada je u kombinaciju ušao i Štimac.

Sve to navodi na zaključak da se pojedini kandidati za nacionalni tim zaista neće odazvati selektoru i da će se medijske spekulacije o otkazima pokazati makar djelimično tačnim.

Prema Dudinim ranijim najavama, na prozivci 9. jula trebalo bi da se pojavi 18 igrača, s tim da će oni koji su ranije završili sezonu moći da počnu sa radom već od 2. jula.

Štimac je prošle sezone bio jedan od statistički najkorisnijih košarkaša turskog prvenstva, kao član Olin Edirnea, a prethodno je igrao za Nimburk, Ventspils, Crvenu zvezdu...

Sa reprezentativnim selekcijama osvojio je četiri zlata - dva na prvenstvima Evrope (U-18 u Beogradu 2005, U-20 u Gorici 2007) i dva na Univerzijadama (Beograd 2009, Šenžen 2011).

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC