• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Igokea grabi ka Evroligi!

Igokea u gostima savladala Split (60:68) i učvrstila se na prvom mjestu ABA lige. Široki pobijedio Partizan m:ts (87:80).

 ABA: Igokea grabi ka Evroligi! Izvor: MONDO

Igokea ne posustaje!

Tim iz Aleksandrovca u subotu uveče nadigrao je Split sa 60:68 (21:20 9:15 14:17 16:16) i upisao svoj 14. trijumf u regionalnom takmičenju. Kako sada stoje stvari već je "viđen" dogodine u Evroligi.

Uslugu na evropskom putu, vicešampionu Bosne i Hercegovine učinio je aktuelni prvak Široki, koji je savladao drugoplasirani Partizan m:ts na Pecari (87:80) i pomogao "igosima" da povećaju razliku u pobjedama na tri.

Ovaj trijumf doveo je ekipu Dragana Bajića u situaciju da u narednom kolu odigraju rasterećeno protiv Crvene zvezde Telekom u Laktašima i eventualnom pobjedom gotovo sigurno obezbijede plasman u Evroligu!

Do novog trijumfa, goste su odveli Branko Jorović sa 24 poena i Korsli Edvards sa 14 pogodaka, dok kod Splićana bolji od ostatka ekipe bili Filip Kruslin i Filip Kraljević takođe sa po 14 koševa.

Aleksandrovčani su prvu četvrtinu izgubili minimalnim rezultatom 21:20, ali je sve poslije tog dijela bilo u rukama gostiju.

Do odlaska na odmor uspjeli su da preokrenu iako nijedan tim nije stekao neku osjetniju prednost. Posebno je tvrd bio drugi kvartal sa brojem postignutih poena, ali je na kraju ipak pripao vicešampionu Bosne i Hercegovine.

U trećem periodu gosti iz Aleksandrovca nastavili su da "melju" svojom prepoznatljivom timskom igrom, koju je u najavi splitskog meča najbolje opisao Vedran Vukušić, košarkaš Splita - "Grizu k’a pasi svih 40 minuta".



"Ujedanje" rivala od strane izabranika Dragana Bajića trajalo je i u posljednjih deset minuta, pa se Igokea s "Gripa" vraća kući sa zasluženom pobjedom.

Podsjećamo, "igosi" su i u Laktašima bili bolji (79:64) u prvom dijelu sezone.

Meč na "Gripama" je bio pod upitnikom jer su čelnici dalmatinskog kluba tražili odgađanje zbog problema sa crijevnom virozom, ali su to odbili čenici ABA lige.

(MONDO, foto: Dalmacijanews.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC