• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačvan: Ni ne očekujem prijatan doček

Srpski internacionalac u dresu Galatasaraja dobro zna da će u srijedu biti meta prozivki navijača Crvene zvezde Telekom.

  Mačvan: Ni ne očekujem prijatan doček  Izvor: MONDO

Čim su saznali sastav svoje Grupe L Last 16 faze Evrokupa, navijači Crvene zvezde nisu imali dilemu kojem protivniku ce se najviše radovati u svojoj dvorani.

Dolazak turskog Galatasaraja, kluba tradicije duge 102 godine, četvorostrukog šampiona svoje zemlje i prošlogodišnjeg učesnika Evrolige u Beograd najavljen je kao 'Povratak Milana Mačvana pred Delije'.

Bivši košarkaš Partizana mt:s, vulgarno vrijeđan na skoro svakom 'vječitom derbiju', jedan je od najvažnijih igrača ekipe Ergina Atamana. Poput ostatka tima, sa nestrpljenjem dočekuje sudijsko podbacivanje u srijedu u 19.30.

Njegov motiv i posebna inspiracija protiv crveno-bijelih poznati su od ranije. Međutim, i on, kao i svi u Galati, što prije žele da pobjedom izbrišu sećanje na poraz od Uniksa u prvom kolu, u Turskoj.

"Očekuje nas teška utakmica u Pioniru, ali s obzirom na to da je tek početak Evrokupa jasno je da ima još da se igra. Još pet utakmica je pred nama i nadam se da ćemo napraviti brejk kojim ćemo 'vratiti' domaći teren", rekao je Mačvan u razgovoru sa novinarima treningu u hali Pionir.

Prošlosezonsku Crvenu zvezdu je pobjeđivao. Sadašnju ne poznaje.

"Ovu ekipu i ne znam toliko dobro. Tim se dosta promijenio u odnosu na prošlu sezonu, došao je novi trener, igraju dobro, imaju veliku podršku navijača i očekujem dobru utakmicu".

Sasvim je jasno da ga ne očekuje prijatan i uveličan doček u krcatom Pioniru, obučenom u crveno.

"Nisam ga ni očekivao", kratko je rekao reprezentativac Srbije dok su se njegovi saigrači zagrijavali.

Ambicije istanbulskog kluba jasno su istaknute još na početku sezone. Želja rukovodstva je da što prije bude izboren drugi plasman u Evroligu u klupskoj istoriji. Stoga je jasno da Atamanovi izabranici neće imati mnogo izbora.

"S obzirom na to da je tim napravljen da se osvoji Evrokup normalno je da imamo imperativ pobjede. Volio bih da to i opravdamo... Međutim, ne bih pričao o velikim ambicijama, pogotovo poslije poraza od Uniksa".

"Imamo dobar roster, imamo dobre igrače i nadam se da ćemo to u srijedu i pokazati", podvukao je Mačvan i otišao da se pozdravi sa kolegama i stručnim štabom Crvene zvezde Telekom. Sportski i srdačno.

(M. Šolak - MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC