• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević: Ni meni nije bilo svejedno

Kapiten Crvene zvezde izjavio poslije poraza od Galatasaraja da je i njemu i saigračima bilo potrebno vrijeme da se opuste zbog "vatrene" atmosfere.

 Rakočević: Ni meni nije bilo svejedno Izvor: MONDO

Velika želja igrača i fanova Crvene zvezde Telekom nije im donijela i pobjedu nad Galatasarajem.

U prepunom PIoniru, lišenom prisustva stotina navijača koji su ostali pred ulazima (mnogi i sa regularnim ulaznicama), turski tim dokazao je kvalitet i opravdao ulogu jednog od najvećih favorita za osvajanje Evrokupa.

Kapiten Crvene zvezde Telekom Igor Rakočević poslije izlaska iz svlačionice priznao je rivalu da je bio bolji.

"Galatasaraj je odigrao fenomenalnu utakmicu i tačno su znali kako da igraju protiv nas u odbrani i u napadu", rekao je predvodnik ekipe Vlade Vukoičića.

Priznao je da je buka sa svih tribina hale pomalo i "vezala" ruke cijelom timu.

"Dosta smo stegnuto krenuli, vjerovatno je za nas bilo onako malo čudno jer je prvi put bila ovakva paklena atmosfera. Jako je bilo teško, pogotovo igračima koji još nisu iskusili taj ambijent. I meni je bilo čudno i trebalo mi je vrijeme da se opustim. Možda je svima bila potrebna cijela prva četvrtina da uđemo u naš ritam".

Poraz nije doživio tragično.Turski tim je dokazao svoj kvalitet, a crveno-bijeli, smatra on, nisu pokazali svoje pravo lice.

"Poraz kao poraz nije strašan, već jedan dobar pokazatelj da nismo najbolji, da možemo da igramo mnogo bolje i da nismo sigurno pokazali svoje pravo lice. Ni u jednom momentu nismo igrali našu prepoznatljivu igru, sa mnogo kontranapada, sa mnogo borbenosti... Nekako smo cijelu utakmicu bili u kontra ritmu, što je i odlika velikih ekipa kao što je Galatasaraj, da protivnika stavi u kontra ritam i zbog toga nismo uspjeli da se razigramo. Ništa nije izgubljeno".

Zahvaljujući pobjedi Ulma na gostovanju Uniksu sve ekipe u Grupi L Last 16 faze Evrokupa sa istih pozicija nastavljaju takmičenje. Ipak, priču o duelu trećeg kola u Rusiji crveno-bijeli ostavljaju trenutno po strani. Predstoji im možda i evroligaški značajan okršaj sa Igokeom, liderom ABA lige.

"To je za nas ključni meč što se tiče Jadranske lige, ako želimo da se borimo za prvo mjesto. Eventualni poraz nas udavaljava od te pozicije, što nije katastrofa jer za sada imamo prilično sigurno drugo mjesto. Ako dobijemo sve ostale utakmice do kraja imaćemo dobru poziciju i ovaj poraz ne može da nas poremeti".

Navijačima je zahvalio i pozvao ih da u istom broju dođu u Pionir i na neku od ligaških utakmica.

"Nadam se da će ovako biti i u Jadranskoj ligi. Hvala im mnogo, a mi ćemo već od sutrašnjeg treninga početi da ispravljamo greške", podvukao je Rakočević.

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC