• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dozet: Zvezda je viza za Evroligu

Kapiten Igokee Milan Dozet uvjeren da će i protiv Crvene zvezde Telekom, dvorana u Laktašima ostati i dalje neosvojiva tvrđava.

 Dozet: Zvezda je viza za Evroligu Izvor: MONDO

"Imamo recept za Crvenu zvezdu i nadam se trijumfu kojim bi ovjerili vizu za Evroligu. Ove sezone kod kuće nismo izgubili nijedan meč pa se nadam da će tako biti i poslije subotnjeg derbija", rekao je Dozet za "Glas Srpske" pred najzanimljiviju utakmicu dosadašnjeg toka košarkaške ABA lige koja se u subotu od 19 časova igra u Laktašima.

Ovaj susret nosi veliku težinu. U slučaju trijumfa, Igokei se širom otvaraju vrata Evrolige, pošto bi tada imala tri pobjede više u odnosu na Crvenu zvezdu i bolji međusobni skor ako bi slučajno na kraju regularnog dijela takmičenja završili sa istim brojem pobjeda i poraza.

"Ovu utakmicu mi shvatamo kao i svaku drugu, iako ona, mora se priznati, ima specifičnu težinu jer praktično može da odluči o plasmanu u Evroligu. I dalje ne razmišljamo o nastupu u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, ali bi bilo dobro da to bude riješeno odmah u subotu i da mi trijumfujemo. Onda bi im pobjegli praktično na tri pobjede i to bi nas rasteretilo za dalje susrete. Euforije nema, pošto svi imamo već dovoljno iskustva i dosta ovakvih utakmica iza sebe. Mirno se spremamo, svjesni smo svoje snage i sigurno je da ćemo maksimalno angažovano ući u ovaj susret. I centar Nenad Šulović biće spreman za okršaj, što nam je veliko pojačanje".

Tokom karijere Dozet je nosio dres beogradskih crveno-bijelih, ali to su bila neka druga vremena i neki drugi tim Zvezde.

Izabranici Vlade Vukoičića su sinoć izgubili od Galatasaraja na domaćem terenu, ali kapiten lidera Jadrana ne vjeruje da će se to osjetiti na Beograđanima.

"Stvarno su iskusna ekipa koja odlično igra u posljednje vrijeme. Uvjeren sam da se na njima neće osjetiti umor jer je ekipa projektovana za takmičenje na dva jaka fronta, kao što smo mi spremali ekipu za nastup u Jadranskoj ligi".

Igokea i Crvena zvezda odigrali su u posljednje tri godine tri utakmice u Jadranskoj ligi i u sve tri Aleksandrovčani su bili uspješniji. "Igosi" su ostvarili i pobjedu u revijalnom susretu igranom u Laktašima 14. novembra 2011. godine.

"Nadamo se da nećemo biti generacija koja će prekinuti taj niz pobjeda. Imamo velike šanse da dobijemo ovaj meč i napravimo veliki korak ka prvom mjestu koje donosi plasman u Evroligu. Protivnik je zaista zvučno ime i ova utakmica je bitna, ali nije najbitnija, jer ima još dosta da se igra do kraja", zaključio je kapiten Igokee.

(MONDO, foto: ABA liga)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC