• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Falsifikovane karte napravile problem

Zvezda saopštila da je postojao veliki broj neregularnih ulaznica za utakmicu sa Galatasarajem i da su zbog njih ispaštali navijači sa kartama.

 ZVEZDA: Falsifikovane karte napravile problem Izvor: MONDO

Poraz Crvene zvezde Telekom od Galatasaraja pao je poslije utakmice u sjenku izvještaja o incidentima prije meča.

Veliki broj navijača sa regularno kupljenim godišnjim i dnevnim kartama za tribine i ložu nije mogao da uđe i zauzme svoje mjesto. To su umjesto njih učinili gledaoci sa falsifikovanim ulaznicama ili bez njih.

Organizator utakmice saopštio je dan poslije da je sve to pokvarilo utisak, uputio izvinjenje, najavio mjere i istakao: "Nije štampano više karata".

"Za utakmicu sa Galatasarajem u prodaju je pušteno 4.000 ulaznica, pošto je klub tokom sezone već prodao 2.500 godišnjih karata. Dakle, u prodaji je bilo onoliko ulaznica koliko je najavljeno i dogovoreno sa pripadnicima MUP-a na pripremnom sastanku pred utakmicu, a za svako lice koje je imalo pravo da kupi najviše četiri karte, klub posjeduje urednu dokumentaciju", piše u saopštenju.

Crvena zvezda Telekom pronašla je uzrok problema u organizaciji - falsifikovanje karata, koje su i zaplijenjivanje.

"... Iz tog razloga se u dvorani našao veći broj gledalaca, pa je policija 30 minuta prije početka utakmice opravdano donijela odluku da se zaustavi dalji ulazak gledalaca kako se ne bi ugrozila bezbjednost prisutnih".

Epilog te odluke organa reda je poznat. Sukob sa nervoznim navijačima i 20 povrijeđenih policajaca.

"KK Crvena zvezda Telekom najoštrije osuđuje incidente i napade na policiju koji su se prije meča sa Galatasarajem dogodili ispred dvorane Pionir i izražava iskreno žaljenje što je tom prilikom došlo do povreda pripadnika MUP-a i građana".

Sve što se dogodilo u srijedu uveče prije meča pokvarilo je utisak, a iz kluba je poručeno da se slična situacija neće ponoviti.

"Sve to je pokvarilo utisak, dodatno izazvalo brojne probleme u organizaciji i načinilo veliku štetu za imidž kluba. Oni koji su za to odgovorni snosiće posljedice, jer više ne smije da se dogodi da gledaoci sa uredno kupljenim ulaznicama ostanu ispred dvorane. Rukovodstvo kluba to svim navijačima ovim putem garantuje".

Svi navijači koji su sa uredno kupljenim ulaznicama ostali van hale biće obeštećeni. Dobiće karte za meč sa Uniksom.

"Odlukom rukovodstva kluba, svi navijači koji su imali uredno kupljene ulaznice, a nisu uspjeli da uđu u dvoranu, biće obeštećeni. Karte za meč sa Galatasarajem koje nisu uspjeli da iskoriste biće u prilici da zamijene za naredni meč u Evrokupu u kome će Crvena zvezda Telekom biti domaćin protiv Uniksa. O načinu i terminu zamene biće naknadno obaviješteni".

Crveno-bijeli naredne dvije utakmice Evrokupa igraju protiv Uniksa. Prvu u Rusiji, 23. januara, a potom u Pioniru, sedam dana kasnije.

Klub je osudio i ponašanje neodgovornih navijača, koji su uprkos apelima svih, pa i kapitena Igora Rakočevića, ubacivali na teren upaljače i tvrde predmete. Nema sumnje da će Crvena zvezda Telekom zbog toga biti novčano kažnjena.

Na kraju, rukovodstvo Zvezde uputilo je i izvinjenje zbog zalaganja i borbenosti ekipe.

"Takođe, KK Crvena zvezda Telekom se izvinjava navijačima u hali i cijelom auditorijumu koji je putem direktnog TV prenosa pratio meč, zbog neadakvatnog zalaganja i nedovoljne borbenosti igrača za koju nema opravdanja".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC