• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RADNIČKI: Pobjedom ka vrhu tabele

Kragujevčani motivisani za duel sa Solnokom u Mađarskoj. "Dorasli smo izazovima", smatra plej Aleksandar Ćapin.

 RADNIČKI: Pobjedom ka vrhu tabele  Izvor: MONDO

Radnički iz Kragujevca više nema pravo na grešku.

Ekipi Miroslava Nikolića neophodne su pobjede u borbi za mjesto koje vodi do završnog turnira ABA lige, a ujedno i u borbu za plasman u Evroligu.

Toga su svjesni svi u hali "Jezero" pred gostovanje mađarskom Solnoku (subota, 17.00). Biće to susret petoplasiranih Šumadinaca i "fenjeraša" regionalne lige.

Solnok je ove sezone kod kuće poijbedio Cibonu, Split, Partizan mt:s i Krku, a dobro je poznato da se i Igokea namučila u Mađarskoj. Plejmejker Kragujevčana Aleksandar Ćapin zna šta bi trebalo da očekuje u Mađarskoj.

"Solnok može da dobije bilo koga, skor im ne ide u prilog, ali imaju prednost domaćeg terena. Sigurno će željeti da se pokažu u najboljem svijetlu pred svojom publikom. Sa druge strane, ovo je od onih gostovanja gdje želimo da iskoristimo šansu i donesemo bodove kući. To nas zadržava u borbi za vrh Jadranske lige".

U posljednja tri kola Radnički igra dobro (pobijedio Cedevitu i MZT, a tijesno izgubio od Igokee), dok je Solnok izgubio i od Cibone i od Budućnosti i od Širokog.

"Iz mjeseca u mjesec hvatamo željeni ritam, to rezultati pokazuju. Mislim da ćemo biti dorasli izazovima koji nas očekuju na tri kolosjeka u narednih par mjeseci. Kako je i trener naglašavao, tim se duže uhodavao, dolazili su igrači, nekako smo se uzajamno tražili, tragali smo i za pravom igrom, koja se očekuje od nas".

Upravo od susreta sa Mađarima u hali "Jezero" 20. oktobra, Šumadinci ne znaju za poraz pred domaćom publikom. Solnok je ugošćen u petom kolu i ubjedljivo poražen, ali tada je nastupao bez Badera, najboljeg igrača u svojim redovima, a u tom trenutku i čitave Lige.

"Nisu za poređenje ova dva meča. Prvo, igrali smo kući, gdje smo mnogo bolji u nastupima. Oni su igrali bez Martona Badera, jednog od najboljih igrača Lige. Uz njega, jak adut im je i Simon, dobro ga znam iz perioda kada smo obojica bili u Olimpiji. Igra tridesetak minuta po utakmici, izuzetan je igrač i sigurno će pružiti svoj doprinos sasvim drugačijoj igri od one kada su bili u Kragujevcu", dodao je Ćapin u razgovoru za klupski sajt.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC