• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukša, idi na trening "B" tima

Rezervni tim Cedevite od danas je "jači" za iskusnog i cijenjenog centra Lukšu Andrića. Razlog - odbijanje smanjenja ugovora.

 Lukša, idi na trening "B" tima  Izvor: MONDO

Šampion Hrvatske Cedevita, prilikom sastavljanja tima za ovu godinu, očigledno je "zagrizla više nego što može da proguta".

Kada je ekipa počela da puca i rezultatski i motivaciono, a potom i da se u besparici osipa, čelnici kluba došli su kod nekolicine najboljih i najskupljih igrača i ponudili im (čitaj: zatražili) smanjenje ugovora. Dok su Marino Baždarić, Marko Tomas i trener Aleksandar Petrović prihvatili da zarađuju manje - Lukša Andrić nije, pa je stoga prebačen u rezervni tim.

U društvu juniora, igrač koji je prethodne dvije sezone igrao za Galatasaraj, a prije toga pet godina za Cibonu, radiće odvojeno od takmičarskog tima i čekati rasplet neprijatne situacije. O kojoj sumi se radi? Navodno o 400.000 evra godišnje, što Andrića (ako je ovo tačno) čini jednim od najplaćenijih centara u Evropi.

"Ljetos smo doveli Andrića da bude oslonac ekipe, očekivali smo da bude među trojicom najboljih u ABA ligi i stoga smo mu dodijelili toliku platu, ali njegove igre nisu u skladu sa našim očekivanjima", rekao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić i dodao:

"Ako predloži sporazumni raskid ugovora, sješćemo i dogovoriti se. Ipak, mislim da će Lukša poslije nekog vremena shvatiti poziciju, rasmisliti i reagovati onako kako mislim da je prihvatljivo. Onda bismo ga vratili u prvi tim".

Bez čega ostaje Cedevita poslije odluke da kazni Andrića? On je ove sezone u ABA ligi bilježio prosječno 10,1 poen, 4,1 skok, 0,8 asistencija, 1,3 osvojenu i 2,1 izgubljenu loptu, dok je u prvom krugu Evrolige taj učinak bio nešto skromniji: 7,5 poena, 4,1 skok, 0,4 asistencije, 0,7 ukradenih i 1,7 izgubljenih lopti.

Andrić je visok 210 centimetara, ima 27 godina i rodom je iz Dubrovnika.

(MONDO, foto: adriaticbasket.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC