• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukoičić: Nismo favoriti, ali...

"Svjesni smo da imamo kvalitet da se nadamo pozitivnom ishodu", rekao trener Crvene zvezde pred gostovanje Igokei.

 Vukoičić: Nismo favoriti, ali...  Izvor: MONDO

Vremena za detaljnu analizu poraza od Galatasaraja nema. Svi u taboru Crvene zvezde Telekom skoncentrisani su na jednu od najznačajnijih utakmica sezone - gostovanje Igokei.

Duel dvije prvoplasirane ekipe ABA lige u Laktašima u velikoj mjeri mogao bi da odredi dalju sudbinu borbe za plasman u Evroligu.

Ako domaći pobijede - nerealno bi bilo očekivati da ih bilo ko skrene sa puta koji vodi ka osvajanju prvog mjesta i direktnom plasmanu u najjače kontinentalno takmičenje.

Sa druge strane, ako crveno-bijeli uspiju da se trijumfom oporave od neuspjeha u duelu sa Galatasarajem, iščekivali bi bar jedan neuspjeh Igokee do kraja sezone, koji bi im, uz sve pobjede do kraja takmičenja, obezbijedio prvo mjesto.

Prvi ovosezonski meč dva tima, 19. oktobra, završen je minimalnim porazom vicešampiona Srbije (75:76).

Trener Crvene zvezde Telekom Vlada Vukoičić rekao je pred polazak na put da svi u svlačionici misle samo na predstojeću, ne i prošlu utakmicu.

"Ona (utakmica sa Galatasarajem) je analizirana i mi smo sada skoncentrisani samo na ono što nas čeka, a to je duel sa Igokeom. Nijedan tim ne može da se pohvali epitetom favorita protiv Igokee na njenom terenu, pa tako ni mi. Ali, svjesni smo da imamo kvalitet i atribute da se nadamo pozitivnom ishodu", rekao je šef struke Zvezde.

Vukoičić smatra da u timu Dragana Bajića ima mnogo igrača sa "dobrim tijelima" i da su svi sposobni da odigraju cijelu sezonu u jakom ritmu.

"Kod košarkaša kao i kod svih ljudi, biološki sat radi svoje, ali u Igokei ima mnogo igrača koji mogu dugo da traju. Oni su sposobni da se atletski nose sa svim igračima u ligi bez obzira na godine".

Zvezda se u dosadašnjem dijelu sezone istakla kao najkvalitetnija ofanzivna ekipa, Igokea kao najbolja u odbrani, asistencijama...

"Velika večina igrača Igokee u bivšim klubovima imala je važne role, ali su svi oni uspjeli da se podrede kolektivu, da svim srcem igraju za tim i čuvaju leđa jedan drugome. Njihova timska statistika je najbolji pokazatelj njihovog kvaliteta, jer primaju najmanje poena, imaju najmanje izgubljenih lopti, imaju najviše osvojenih lopti, asistencija i zato sve to bez problema koriste i pretvaraju u lagane poene. Znaju da čuvaju loptu i poštuju svaki šut, što je takođe njihov veliki kvalitet" , dodao je Vukoičić.

Duel u Laktašima zakazan je za subotu 19. januara sa početkom u 19 sati.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC