• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Čudne stvari oko smjene Bojića

Trener Partizana mt:s Duško Vujošević protiv je odluke o smjenjivanju Predraga Bojića sa mjesta direktora Lige.

 Vujošević: Čudne stvari oko smjene Bojića  Izvor: MONDO

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ima običaj da govori o raznim stvarima koje i nisu direktno u njegovoj nadležnosti, ali svakako jesu u njegovoj sferi interesovanja, i indirektno utuči na njegov rad.

Tako se, poslije utakmice protiv Radničkog (91:79), osvrnuo na smjenjivanje Predraga Bojića sa mjesta direktora takmičenja.

Vujošević je ocijenio da je Bojić "u okviru svojih mogućnosti" dobro obavljao svoj posao, jer je bio pod velikim pritiscima.

"Nisam pravnik, ali nigdje nije pravno obrazloženo zbog čega je smijenjen. Jednostavno, napravila se glasačka mašina, kupljen je taj jedan glas, vjerovatno određenim obećanjima. Čudna je i struktura tog direktorijuma. Čine ga predstavnici dva kluba koji ne igraju u Superligi", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Predstavnik Partizana jedini je bio protiv, dok Radnički nije glasao zato što nije imao svog stalnog predsjednika. Za su bili Crvena zvezda, FMP, Vojvodina i predstavnik klubova Darko Jovičić.

"Partizan je bio protiv te smjene principijelno, zbog toga što je odrađen na način kako je odrađeno, bez ikakvog pravnog razloga. Jednostavno je napravljena većina i ta većina bez ikakve druge motivacije radi šta hoće. Mislim da to nije pošteno i da ne vodi dobrim stvarima", rekao je Vujošević.

Trener Partizana istakao je da želi da na terenu u plej-ofu sve bude kako treba, iako novi direktor nije izabran "kako treba".

"Ako ne bude to radio, ako se pokaže da je ova smjena znak nekog pritiska, demonstracija sile, prijetnje šta može da se dogodi, nije to jedino što može da se desi. Nije to samo sa jedne strane...Ja, međutim, vjerujem u dignitet sudija", rekao je Vujošević.

Trener je, međutim, istakao da neće unaprijed donositi sudove, već će sačekati da vidi kako će novi komesar raditi i pozvao je sve da se koncentrišu na košarku.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić rekao je da je sezona bila neuspješna i da ne traži opravdanja, ali da je tokom cijele sezone imao problema sa povredama i mijenjanjem igrača.

On je dodao da će Radnički sada praviti igrače i da želi da se vrati u Jadransku ligu.

Nikolić je povodom smjene Bojića rekao da se niko u ligi ništa ne pita osim vodećih klubova.

"Šta odluče Zvezda i Partizan, to je to. Mi ostali se ništa ne pitamo. Iako sam najteže prolazio, najviše plaćao, trebalo je da završimo godinu, pa da vidimo. Mnogo se i ne miješam u to. Mogao sam sad da dobijem tehničku, a nema ko da me kazni", rekao je Nikolić.

(Beta/MONDO - foto: Beta, Branislav Božić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC