• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Igokea ima meč-loptu

Košarkaši Igokee savladali Široki 62:47 u trećoj utakmici plej-ofa i potrebna im još samo jedna pobjeda da osvoje titulu šampiona BiH.

 PLEJ-OF: Igokea ima meč-loptu Izvor: MONDO

Igokea ima meč loptu u finalnoj seriji plej ofa šampionata BiH. Do nje su došli pobjedom nad Širokim u Aleksandrovcu 62:47 (18:5, 10:17, 16:10, 18:15), a ukoliko to ponove u subotu od 20.30 časova u Širokom Brijegu postaće prvaci BiH.

Ako ne iskoriste tu priliku igraće se majstorica u Aleksandrovcu.

Igokea je zasluženo došla do pobjede u utorak iako je Široki, kao i u prvom meču, uspjevao u nekoliko navrata da se vrati iz dvocifrenog minusa. U takvoj situaciji su bili gosti poslije prvih deset minuta u kojima su postigli samo pet poena, a primili 18.

Ekipa Damira Vujanovića je međutim uzvratila u drugoj četvrtini, iako njen početak nije nagovještavao tako nešto. Igokea je imala 21:7, zatim i 24:11, poslije trojke mladog Klještana, ali uslijedila je prvo mini serija 5:0 Širokog, a zatim su gosti uspjeli da dodatno istope prednost Igokee i ona je poslije prvog poluvremena iznosila šest poena – 28:22.



Jorović je odlično otvorio treći period igre sa dve vezane trojke, ali je Ramljak bio raspoložen na drugoj i održavao Široki u igri. Kada se Igokea odlijepila na 44:32, izgledalo je da će se utakmica konačno prelomiti, ali izabranici Drgaana Bajića su stali i dozvolili protivniku seriju 9:1 kojom se vratio na samo četiri poena zaostatka.

Ispostavilo se da će meč riješiti mladi Željko Klještan koji je sa dve vezane trojke polovinom posljednjeg perioda odveo Igokeu ponovo na „plus 12“ 53:41 i Širokom više nije bilo povratka.

To je najviše smetalo temperamentnom Šakiću koji je u par navrata, vidno nervozan, ulazio u verbalne duele sa protivničkim igračima, zbog čega je u finišu zaradio i tehničku grešku poslije manjeg sukoba sa Komatinom.

Najzaslužniji za pobjedu Igokee bili su Komatina sa 14, Jorović sa 13 poena i Klještan sa 11 poena, dok je kod gostiju najbolji bio Ramljak sa 14, a po osam su postigli Rikić, Šakić i Džons.

Sljedeći, možda i odlučujući meč, igra se u subotu sa početkom u 20.30 časova, uz direktan prenos na RTRS i BHT1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC