• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teodosić ipak spreman za Eurobasket?

Plejmejker Srbije ipak nije doživio težu povredu i čeka ga mjesec dana pauze, prenosi "Žurnal", pozivajući se na izvore bliske igraču CSKA.

 Teodosić ipak spreman za Eurobasket?  Izvor: MONDO

Miloš Teodosić povrijedio je list noge na meču protiv Himkija, nakon čega je predsjednik CSKA Andrej Vatutin izjavio da ga čeka duža pauza, pa čak i operacija.

Prve prognoze govorile su da to znači da plejmejker Srbije neće biti u mogućnosti da pomogne reprezentaciji na Eurobasketu u Sloveniji u septembru.

Ipak, prognoze možda nisu tako crne.

"Sportski žurnal" je objavio, pozivajući se na izvore bliske Teodosićevoj porodici, da organizator igre Srbije nije teže povrijeđen i da bi poslije mjesec dana pauze mogao da se priključi pripremama reprezentacije za EP u Sloveniji.

Naime, Teodosiću je pukao mišić, ali tetive nisu povrijeđene, kao ni kost, pa bi on poslije četiri nedelje oporavka mogao da se priključi ekipi selektora Dušana Ivkovića.

Teodosićevi rezultati će biti poslati u Minhen, nakon čega će i definitivno biti poznata težina povrede, kao i kolika ga pauza očekuje, a ljekarska komisija Košarkaškog saveza Srbije, na čelu sa doktorom Draganom Radovanovićem, prati situaciju i u stalnom je konatktu sa Teodosićem i kolegama u Njemačkoj.

Selektor Dušan Ivković saopštio je da je nezahvalno davati bilo kakve prognoze dok ne stignu konačni rezultati iz Njemačke.

"Ništa konkretno ne mogu da kažem dok se ne obave rezultati u Minhenu. ne dolazi u obzir da sada nagađamo šta i kako, ako se desi da da moramo da se spremamo i igramo na EP bez Teodosića. Uostalom, u sportu se, nažalost, takve stvari dešavaju. nema nikakve priče dok ne čujem detaljan i konačan lekarski izvještaj", izjavio je za "Sport" Ivković.

Povreda Teodosića samo je još jedan u nizu tamnih oblaka koji su se nadvili nad selekcijom Srbije uoči objavljivana spiska reprezentacije za Eurobasket u Sloveniji.

Nezvanično, Ivković bi već naredne nedelje trebalo da objavi imena igrača na koje računa na predstojećem Evropskom šampionatu. Pripreme počinju 8. jula, a Ivković će imati težak zadatak da odabere nešto više od dvadesetak igrača.

Osim Teodosića, pod velikim znakom pitanja su i nastupi Duška Savanovića, Milana Mačvana, Zorana Ercega, Stefana Markovića, Vladimira Micva, Novice Veličkovića, Koste Perovića...

Evropski šampionat u Sloveniji igra se od 4. do 22. septembra u Sloveniji.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC