• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkašice zovu u Šumice

Od petka do nedjelje, uz besplatan ulaz, na "Trofeju Beograda 2013" igraće reprezentacije Srbije, Crne Gore, Italije i Kanade.

 Košarkašice zovu u Šumice Izvor: MONDO

Ženska košarkaška selekcija Srbije ušla je u završnu fazu priprema za Evrobasket u Francuskoj, koji se održava u drugoj polovini juna.

Selektor Marina Maljković izjavila je na konferenciji za novinare da će tri utakmice na "Trofeju Beograda 2013" predstavljati odličnu provjeru trenutnih mogućnosti srpskog tima.

"Mogli smo da dovedemo na turnir daleko slabije timove, ali namjerno nismo, jer smo željeli da imamo što jače protivnike, da vidimo pravu sliku našeg tima i dobijemo potvrdu da smo uradili nešto dobro u dosadašnjem toku priprema - od Zlatibora, preko Kranjske Gore do Beograda", rekla je Maljkovićeva.

Ona je objasnila da Crnogorke (sa kojima je Srbija ljetos igrala u kvalifikacijama), imaju "bar šest-sedam igračica koje igraju važnu ulogu u Evroligi", da je Kanada "nedavno savladala Češku", koja je aktuelni vicešampion svijeta, dok je Italija "mnogo napredovala, što je dokazala sa dva trijumfa protiv selekcije Bugarske".

Strateg ženske selekcije izrazila je nadu da će Srbija prikazati bolju igru nego na posljednjim provjerama protiv Švedske, da će se igračice maksimalno boriti i prikazati reprezentaciju u lijepom svjetlu.

"Željela bih da dvorana Šumice bude što punija i da na tribinama bude što više košarkašica - od onih najmlađih, onih koje sada igraju, do onih koje su nekad igrale ili branile reprezentativne boje".

Plejmejker Tamara Radočaj takođe mnogo očekuje od turnira.

"Sve smo zdrave i maksimalno se trudimo na treninzima, jer nam nije ostalo još mnogo vremena da ispravimo greške. Možemo da igramo bolje nego na prethodnim provjerama i nadam se da ćemo to dokazati već protiv jakih rivala u Šumicama".

Na "Trofeju Beograd 2013" Marina Maljković će računati na 16 košarkašica.

RASPORED:

Petak

Crna Gora - Italija 17.30
Srbija - Kanada 20.00

Subota

Crna Gora - Kanada 17.30
Srbija - Italija 20.00

Nedjelja

Kanada - Italija 17.00
Srbija - Crna Gora 20.00

(MONDO, foto: KSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC