• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Zvezda odbranom do 1:0!

Crveno-bijeli "prelomili" neizvjestan prvi polufinalni meč serijom od 13:0 između 32. i 37. minuta - 78:61. Blistali Savović, Nelson, Simonović...

 PLEJ-OF: Zvezda odbranom do 1:0!  Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Telekom prešli su prvi, od dva potrebna koraka za plasman u finale plej-ofa.

Oni su u srijedu uveče, pred 6.000 svojih navijača, savladali Mega Vizuru rezultatom 78:61 (21:14, 17:23, 19:16, 21:8).

Revanš susret zakazan je za petak od 21 čas u Kruševcu, a eventualna "majstorica" biće odigrana u ponedjeljak, ponovo u hali Pionir.

Zvezda je poslije ubjedljive pobjede nad Vojvodinom, u posljednjem kolu ligaškog dijela, još jednom pokazala da ne zavisi od Igora Rakočevića, koji je zbog povrede mišića propustio i drugu utakmicu zaredom. Njegov nastup u petak je neizvjestan.

Boris Savović ostvario je impresivan "dabl-dabl" (15p, 18sk), a Demarkus Nelson mu se umalo pridružio sa 16 poena i devet asistencija.

Marko Simonović i Branko Lazić odigrali su "paklenu" odbranu na spoljnim pozicijama, a dali su i konkretan košgeterski doprinos, posebno Simonović, koji se očigledno dobro razumije sa trenerom Dejanom Radonjićem (veza iz podgoričke Budućnosti).

Mega Vizura pružila je jak otpor favoritu, nije bila nadomak pobjede, kao 10 dana ranije na istom mjestu, ali je prijetila iznenađenjem, pošto je u 32. minutu imala poen prednosti, poslije trojke Vasilija Micića.

Branko Lazić odmah je odgovorio košem za 59:58 i od tog trenutka su crveno-bijeli zatvorili sve prilaze svom reketu.

Njihovi napadi bili su jalovi puna tri minuta, ali su odbranom održavali minimalno vođstvo, dok Demarkus Nelson spektakularnim zakucavanjem preko Nemanje Dangubića (uz faul) nije prekinuo "post" i povisio na 62:58.

Taj potez američkog beka razbuktao je strasti na tribinama i motivisao ostale igrače Dejana Radonjića da izgaraju u fazi odbrane. Mega je uglavnom šutirala i promašivala trojke, dok se na drugoj strani "otvorilo" Borisu Savoviću, a Lazić je iz kontre pogodio uz dodatno slobodno bacanje za 70:58 u 36. minutu.

Gosti i nakon toga nisu pokazali znake oporavka, jer je Dangubić bacio loptu u aut, a Krstić promašio trojku, međutim, greška Nelsona u driblingu omogućila je Miciću da prekine seriju od 13:0...

Pokazalo se da je to bio samo kratkotrajan "brejk", jer je Zvezda trojkama Savovića i još jednim efektnim zakucavanjem, ovog puta Marka Simonovića, privela utakmicu kraju serijom od 8:1.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Đokić, Subotić 6, Mitrović, Lazić 8, Simonović 18 (6sk), Milovanović, Savović 15 (18sk, 3as), Katić 9 (6sk, 5izg), Smiljanić, Radivojević 4 (3sk, 3as), Nelson 16 (3sk, 9as, 4izg), Skot 2.

MEGA VIZURA: Reljić, Krstić 13 (4sk), Dangubić 3 (4sk), Drča 7, Avramović, Micić 11 (5sk, 5as), Luković, Veličković 14, Ćakić, Bojić, Jokić, Marjanović 13 (5sk, 4blk).

Mega uprkos rezultatski ubjedljivom porazu nema razloga za nezadovoljstvo.

Dugo je bila ravnopravan protivnik, uprkos činjenici da je Novica Veličković mnogo više htio, nego što je uradio (šut iz igre 6/16), da je Boban Marjanović rano opterećen ličnim greškama i da je Luka Drča zbog nesmotrenih faulova završio utakmicu već u 32. minutu.

Ono što Dejan Milojević i njegovi "klinci" moraju da poprave da bi došli do boljeg rezultata je organizacija napada kada se "lomi" utakmica.

Zvezda je imala osam poena prednosti u prvoj (22:14) i sedam poena viška (31:24, 33:26), ali je na poluvrijeme otišla sa vođstvom tek zahvaljujući košu Nelsona iz solo akcije u posljednjim sekundama.

Prethodno su gosti iz dvije kontre ubacili šest poena, trojku Drče i koš uz dodatno bacanje Krstića.

Zvezda je dominirala u skoku (40:26), preciznije je šutirala trojke (8/22 - Subotić 2/3, u odnosu na 5/21 Mege), a njeni igrači su znatno češće išli na liniju slobodnih bacanja (16/25) nego gostujući (6/12).

(MONDO, foto: FoNet/Aleksandar Koković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC