• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nelson: Bilo nam je potrebno ovakvo "kucanje"

Sjajnim zakucavanjem u trećoj četvrtini protiv Mega Vizure, Amerikanac je podigao Pionir na noge i najavio pobjedu Crvene zvezde.

 Nelson: Bilo nam je potrebno ovakvo "kucanje" Izvor: MONDO

Demarkus Nelson je u srijedu uveče pružio jednu od najboljih partija u dresu Crvene zvezde Telekom.

Postigao je 16 poena, uz devet asistencija i tri skoka, čime je značajno doprinio pobjedi protiv Mega Vizure u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige.

Dugo su se crveno-bijeli mučili sa gostima, a otpor je slomljen sredinom treće četvrtine. Serija 13:0 najavljena je fantastičnim zakucavanjem Nelsona preko dvojice protivničkih igrača - Novice Veličkovića i Nemanje Dangubića.

Amerikanac je postavio saigrače tako da mu otvore put ka košu, zaletio se od linije za tri poena na lijevi ulaz, a onda visoko skočio i loptu snažno poslao u koš desnom rukom. Uz faul.

"Znao sam da je zakucavanje bilo jedini način da u tom momentu postignem taj koš. Krenuo sam snažno na prodor, skočio sam koliko sam mogao i lopta je ušla. To je bio potez koji nam je bio potreban da bismo preokrenuli neke stvari na terenu. Nakon toga smo ostvarili seriju poena i odlijepili se od protivnika", zadovoljan je Zvezdin plejmejker.

Ovaj sjajan potez podigao je na noge sve gledaoce u prepunoj hali Pionir.

"Ovo su uzbudljivi trenuci - igramo za trofej. Publika je bila sjajna, u tim momentima nam je bila potrebna njihova podrška, bilo nam je potrebno da budu još glasniji, da nam prenesu njihovu energiju. Bila nam je potrebna mala pomoć navijača, a oni su nam je dali. Zbog toga smo i uspjeli da održimo našu igru u posljednjoj dionici", konstatovao je Nelson.

Ono što je najvažnije za crveno-bijele, jeste pobjeda u prvom meču polufinala sa Megom. Za finale im je potrebna još jedna, a priliku će imati u petak u Kruševcu (21.00).

"Bilo nam je važno da plej-of započnemo pozitivno. Polufinalna serija je kratka i zbog toga je bilo još važnije da pobijedimo u prvoj utakmici. Ovakva pobjeda nam daje mnogo samopouzdanja. Sada imamo samo dan odmora, a u petak moramo da pokušamo da ponovimo ovakvu partiju", rekao je Nelson.

Amerikanac je istakao jak otpor gostiju, ali smatra da su igrači Crvene zvezde Telekom zasluženo pobijedili.

"Oba tima su se jako trudila i fizički je bio veoma naporan meč, ali ovo je plej-of košarka, ništa drugo se i ne očekuje. Mislim da smo na kraju pokazali svoju snagu i zasluženo pobijedili. I drugoj utakmici moramo da priđemo sa poštovanjem rivala. Oni su dobar tim, ne smijemo da se opustimo. Mnoge stvari smo mogli da odigramo bolje. Imali smo dosta izgubljenih lopti, nismo poštovali neke zadatke u odbrani, promašili smo neke šuteve i najvažnije – imali smo previše promašenih slodobnih bacanja. Ako popravimo te stvari u petak, naša igra će biti bolja i bićemo u sjajnoj prilici da ostvarimo pobjedu", zaključio je Nelson.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC