• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ OF: Partizan u finalu

Crno-bijeli ubjedljivo slavili i drugom meču polufinala plej-ofa protiv Vojvodine (82:61) i sa 2:0 u seriji obezbijedili plasman u finale.

 PLEJ OF: Partizan u finalu Izvor: MONDO

Partizan mt:s i ove sezone boriće se za titulu prvaka Srbije.

Tim trenera Duška Vujoševića slavio je i u drugom meču polufinalne serije plej-ofa protiv Vojvodine u Novom Sadu rezultatom 82:61 (29:13, 17:16, 18:14, 18:18).

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili su Žofri Lovernj sa 20 poena i 11 skokova, a Vladimir Lučić zabilježio je 11 pogodaka.

Kod Vojvodine istakao se Dragan Zeković sa 16 poena.

Domaćini su obećali poslije ubjedljivog poraza u prvom meču da će pokušati da pariraju zvaničnom šampionu Srbije, ali je od starta bilo jasno da nemaju ni snage ni znanja da se suprotstave daleko spremnijem i kvalitetnijem rivalu.

Motivisani crno-bijeli u Novi Sad su stigli sa jasnim ciljem da cijeli posao okončaju u dva meča. Furioznom igrom od prvog sudijskog podbacivanja stavili su do znanja svima da su apsolutni favoriti.

Vojvodina je samo u drugom minutu imala vođstvo od 4:0, a onda je Partizan pokrenuo svoju mašineriju. U narednih sedam minuta Beograđani su napravili seriju 21:2, preuzeli potpunu kontrolu na terenu i praktično već tada odlučili meč. Prednost koju su tada stekli ispostavila se kao nedostižna za domaći tim.

U drugom kvartalu gosti su malo popustili, a Vojvodina svjesna da nema šta da izgubi, pokušala da odigra najbolje što može, ali je to bilo nedovoljno da se ozbiljnije priprijeti Beograđanima.

Predvođeni odličnim Žofrijem Lovernjom, koji je za prvih 20 minuta postigao 16 poena uz devet skokova, crno-bijeli apsolutno su dominirali parketom.

Ekipa Siniše Matića nije se predavala, uprkos ubjedljivom rezultatskom zaostatku. U nastavku su pokušavali čestim izmjenama da promijene nešto u svojoj igri, a sve što su uspjeli je da se u 29. minutu približe na "minus 13" (43:56). Partizan je, međutim, sa osam vezanih poena do kraja trećeg kvartala (64:43) srušio nadu domaćina da bi mogao da učini meč zanimljivijim.

U preostalih 10 minuta crno-bijeli su sigurno očuvali prednost i zasluženo slavili, a trener Partizana iskoristio je priliku da šansu pruži svim igračima koje ima na raspolaganju.

Partizan mt:s će se u finalu sastati sa pobjednikom drugog polufinalnog duela između Crvene zvezde Telekom i Mega Vizure (trenutni rezultat 1:0 za crveno-bijele).

Početak finalne serije zakazan je za 5. jun, ali ukoliko Zvezda završi posao u dva meča, borba za titulu prvaka Srbije mogla bi da počne već 2. juna.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC