• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Zvezda promašila finale

Mega Vizura u neizvjesnoj utakmici u Kruševcu pobijedila Crvenu zvezdu Telekom i izborila "majstoricu" u Beogradu.

 PLEJ-OF: Zvezda promašila finale  Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Telekom i Mega Vizure igraće u nedelju (21.00) u Beogradu treću utakmicu polufinala plej-ofa Superlige, poslije koje će biti poznato ko će se boriti za trofej nacionalnog prvaka sa Partizanom.

Dobre odbrane, ali loši napadi. Tako bi se najkraće mogla opisati utakmica igrana u petak u Kruševcu.

Viđeno je mnogo oscilacija u igri oba tima i česte promjename u vođstvu, uslovljene serijama poena na obe strane.

Na kraju, teren su zadovoljniji napustili domaći košarkaši: Mega Vizura – Crvena zvezda 73:71 (17:16, 13:13, 19:18, 24:24).

Mega je u jednom periodu prvog poluvremena imala 10 poena prednosti (26:16), ali to ekipi Dejana Milojevića nije pomoglo da ranije obezbijedi pobjedu. Sva neizvjesnost riješena je u posljednjem minutu meča.

Košem Vuka Radivojevića poslije ukradene lopte Luki Drči Zvezda je izjednačila na 69:69 i rezultatski poravnata sa rivalom ušla u posljednjih 60 sekundi utakmice.

Ipak, promašaji Marka Simonovića i Demarkusa Nelsona sa distance, a djelimično precizni Novica Veličković i Luka Drča sa "penala" donijeli su pobjedu Mega Vizuri, odnosno "majstoricu" u hali Pionir.

Priliku da promijeni ishod imao je najbolji strijelac Zvezde u ovom meču, Simonović, ali je dvije sekunde prije kraja bio neprecizan.

Upravo neprecizni šutevi bili su najveći problem crveno-bijelih, posebno u prvom poluvremenu. Ekipa Dejana Radonjića u prve dvije četvrtine šutirala je za dva poena samo 29 odsto, a za tri 33 (4/12)! Na drugoj strani košarkaši Mege su za dva šutirali 48 odsto, a za tri 27 (3/11).

Te cifre na kraju su, ipak, malo popravljene. Zvezda je utakmicu završila sa 42 odsto uspješnosti šuta za dva (16/38), a 40 za tri (10/25). Mega je za dva imala 50 odsto (17/34), a za tri 38 (9/24).

Iako u finišu utakmice nije poentirao, ogromne zasluge za uspjeh svog tima ima Boban Marjanović. Centar Mege utakmicu je završio sa 16 poena, 15 skokova, pet blokada, dvije ukradene lopte i jednom izgubljenom.

Njemu uz Rame bio je Luka Drča sa 15 poena, dok je Novica Veličković, koji je meč igrao sa zaštitnom maskom zbog frakture nosa u prvom duelu, ubacio 14. Sve u drugom poluvremenu.

Zvezdu je predvodio Simonović sa 20 poena koji je, gledajući statistiku, bio jedini raspoložen u gostujućem timu. Nelson je ubacio 14, ali sve u drugom poluvremenu, uz čak pet izgubljenih lopti.

Treba istaći i da su crveno-bijeli još jednom igrali bez povrijeđenog kapitena Igora Rakočevića, kao i bez pleja Aleksandra Cvetkovića, koji je takođe povrijeđen.

MEGA VIZURA: Krstić 8, Dangubić 6, Drča 15, Avramović, Micić 5, Veličković 14, Ćakić 5, Jokić 4, Marjanović 16.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Subotić 3, Lazić 2, Simonović 20, Milovanović, Savović 13, Katić 11, Radivojević 8, Nelson 14, Skot.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC