• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novicki sa "pancerima" u Riju?

Selektor Nijemaca poslije eliminacije ekipe sa Eurobasketa izjavio da zvijezda Dalasa razmišlja da se vrati u nacionalni tim za naredne OI.

 Novicki sa "pancerima" u Riju? Izvor: MONDO

Košarkaši Njemačke na Evropskom prvenstvu u Sloveniji završili su takmičenje poslije prve faze, zauzimanjem petog mjesta u grupi A. Rezultat ostvaren na šampionatu Starog kontinenta nije iznenađujući jer u timu nije bilo najveće zvijezde - Dirka Novickog.

Igrač Dalasa preskočio je nastup u Sloveniji, ali sudeći prema izjavi selektora Franka Menca nije se oprostio od nacionalnog tima. Naime, on tvrdi da Novicki razmišlja da se vrati u reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, a koliko je to realno... Pa, malo.

"Dirk zaista želi da igra za nacionalni tim, jer je uvijek sa velikim uživanjem nastupao za reprezentaciju. Takođe želi da svaki mladi igrač jednom u karijeri dobije šansu da nastupi na Olimpijskim igrama. Tvrdi da je to neviđeni doživljaj, jer ga je iskusio. Ipak, kaže da do Rija ima da odigra još tri sezone u NBA ligi", izjavio je za ESPN Menc o najvećoj zvijezdi njemačke košarke, koji je nastupao na OI u Atini 2004. i Pekingu 2008. godine.

Menc je zatim dodao da zaista mnogo faktora odlučuje o tome da li će Novicki ponovo obući dres Njemačke

"On nije više mlad, sada ima i porodicu, tako da ćemo vidjeti... Ali sa njim smo uvijek u kontaktu i prati svaki naš nastup. Dakle, ukoliko budemo imali dobar tim, može se desiti da nas pojača", dodao je selektor "pancera".

Menc je zaboravio da spomene da će Nijemci morati da se kvalifikuju za Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

Naime, "panceri" su propustili posljednje Igre u Londonu 2012. jer su u Litvaniji godinu dana ranije na EP bili tek deveti. To je ujedno bio posljednji nastup Novickog za Nijemce.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC