• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Nedisciplina!

Selektor "orlova" nakon pobjede nad Belgijom zamjerio svojim igračima seriju ishitrenih šuteva. "To ovaj tim ne može da izdrži".

 Ivković: Nedisciplina! Izvor: MONDO

Iako su im Belgijanci zadali velike probleme sa zonskom odbranom, reprezentativci Srbije uspjeli su da pobjedom počnu drugu fazu.

Nakon velike borbe i još veće potrošnje energije, "orlovi" su savladali autsajdera i sačuvali mir pred dan pauze za pripremu meča sa Ukrajinom (petak, 17.45).

Uprkos trijumfu, selektor Dušan Ivković nije bio previše nasmijan na koferenciji za novinare.

Konstatovao je da je njegov tim imao problem sa zonskom odbranom rivala, kao i da je loše branio situacije "jedan na jedan" pred svojim košem.

"Bilo je dosta problema u našoj igri, igrali smo sa jako mnogo oscilacija. Prije svega je naša odbrana u detalju 'jedan na jedan' bila ispod nivoa Evropkog prvenstva. Isto tako, devet grešaka su bile isključivo rezultat ispadanja iz organizacije igre u trećoj četvrtini. Isto tako smo imali i seriju ishitrenih šuteva", izjavio je Ivković i podvukao:

"... To ovaj tim ne može da izdrži".

Slobodan dan iskoristiće za trening i razgovor sa ekipom. Prema njegovim riječima, mnoge stvari moraju biti ispravljene i naučene.

"Takva nedisciplina... Iz toga bi trebalo da se nešto nauči. Obratio sam se igračima poslije toga, ali ovo je teško da se izdrži. Ovaj način, ovolika nedisciplina u igri... Tako se nismo ni pripremali, niti tako razgovaramo, niti ima razloga da igramo tako".


Ivković je ocijenio i da postoji pritisak medija na njegove igrače.

"Mislim da će kapiten da porazgovara sa igračima, ali mislim da je pritisak raznoraznih medija, koji okružuje naše igrače, takav da oni to ne mogu da izdrže... Njihov trener, koji se nalazi pred vama, kaže nešto, a oni rade i protiv toga. Naša edukacija i to vaspitanje košarkaško su u nekim momentima jako diskutabilni. Ne kažem generalno, ali tu se lako podlegne pritisku".


Iskusni trener opisao je pred mikrofonima međusobni razgovor reprezentativaca.

"Znate kako otprilike izgledaju njihovi razgovori? 'Šta, igrao si 20 minuta, a šutnuo si samo tri lopte? Daj, devet raspali'. Znam kako oni razgovaraju. Vijek sam proveo u ovome i ako hoćemo nešto da uradimo, onda to moramo da promijenimo", podvukao je Ivković.

Njegov tim odigraće naredni meč u petak, protiv Ukrajine.

(Izveštač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC