• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Znali su svaku našu akciju"

Đorđe Gagić smatra da su "orlovi" ušli u utakmicu protiv Španije sa previše respekta prema protivniku. Micić: "Naučili smo dosta stvari".

 "Znali su svaku našu akciju" Izvor: MONDO

Bez energije, hrabrosti i sportskog bezobrazluka počeli su reprezentativci Srbije četvrtfinalni duel Eurobasketa protiv Španaca. Na kraju su doživjeli ubjedljiv poraz, koji ne mora mnogo da boli.

Da bi utisak iz sumorne ljubljanske večeri bio brzo popravljen, izabranici Dušana Ivkovića moraće da u četvrtak popodne pobijede poraženog iz duela Slovenija - Francuska.

To će biti njihova druga od tri "meč lopte" u borbi za plasman na Svjetski kup u Španiji, koji će biti održan naredne godine.

Učinak centra Đorđa Gagića u porazu od Španije istaknut je u zvaničnoj statistici. Kao "top performer", ubacio je sedam poena, uz pet skokova.

Poslije utakmice nije krio razočaranje.

"Ušli smo sa previše respekta u utakmicu. Oni su bili spremniji i koncentrisaniji. Znali su svaku našu akciju koju smo pozivali. Jako loša utakmica za nas, sa mnogo treme i bez samopouzdanja. Ne znam šta bih rekao..." , izjavio je u miks zoni.

Poraz od 30 poena razlike nazvao je "nerealnom slikom".

"Trebalo bi da što prije ovo zaboravimo, da bismo mogli da sutra dobro odigramo, jer je utakmica već u pola tri, a jako nam je bitna. Imaćemo jako teškog protivnika i potrebno je da se što prije skoncentrišemo i vratimo", dodao je Gagić.

Mladi plejmejker Vasilije Micić čestitao je rivalu pobjedu i nazvao je "zasluženom"

"Ušli su skoncentrisanije i borbenije. Željeli smo pobjedu, ali su iskusnija ekipa, koja neće lako ispustiti rano stečenu prednost. Okrećemo se narednoj utakmici, koja nam je jako bitna za plasman".

Talentovani kreator igre "orlova" ubacio je osam poena i tri puta asistirao.

"Naučili smo mnogo toga. Rekao sam već da smo najmlađi, da imamo najveći broj debitanata i ovakav meč može da ima veliki uticaj na naše karijere", dodao je on.

Reprezentacija Srbije počeće borbu za "špansku vizu" i što bolji plasman od 5. do 8. mjesta u četvrtak, od 14.30 časova.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak, foto: AP Photo/Petr David Josek)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC