• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuskoj polufinale, domaćinu Srbija!

Slovenija u drugom četvrtfinalnom okršaju EP izgubila od Francuske - 62:72 (12:10, 12:16, 21:24, 17:22).

 Francuskoj polufinale, domaćinu Srbija! Izvor: MONDO

Prvi polufinalni okršaj Eurobasketa u Sloveniji biće "repriza" finala iz Kaunasa 2011, u kojoj će se sastati branilac titule Španija i aktuelni vicešampion Francuska.

Te dvije selekcije u četvrtak će imati dan odmora, ali ne i Slovenija i Srbija, koje će već od 14.30 časova morati da krenu u borbu za plasman od 5. do 8. mesta.

Pobjednik tog meča obezbijediće učešće na Svjetskom prvenstvu 2014, a poraženi će imati posljednju šansu u duelu za sedmu poziciju.

Toni Parker predvodio je "trikolore" sa 27 poena, od toga 12 u trećoj četvrtini, dok je Goran Dragić na drugoj strani postigao 14 od svojih 18 poena u drugom poluvremenu.

VIDEO

Francuzi su poslije izjednačene borbe u prvih 20 minuta (24:26) počeli da preuzimaju kontrolu serijom od 10:0 (26:36) na startu treće dionice.

Domaćin se od tog trenutka grčevito borio da uhvati priključak, uspijevao da se približi na tri-četiri poena zaostatka, ali su Parker, Diao i ekipa odigrali znalački na oba kraja terena, prvi put na ovom šampionatu opravdavši status jednog od favorita za medalje.

Dok je Parkera uglavnom čuvao Goran Dragić i tako trošio energiju i na defanzivu i na organizaciju napada i na realizaciju, najboljeg igrača Slovenije čuvao je viši Nikola Batum, a povremeno i igrači unutrašnje linije, poput Florana Pjetrusa.

Dragić je dokazao da je igrač ekstra klase, kada je i iz mnogih teških pozicija pronalazio put do koša, ali sve je to "mirisalo" na očajanje i krajnji neuspjeh, jer su Francuzi kontrolisali rezultat i mnogo lakše rješavali odbranu "zmajčeka".

Parkerova igra "jedan na jedan" je među najboljima na svijetu, samo kada on to hoće, a u važnim momentima pogađali su i De Kolo, Batum, Želabal i Diao.

Izabranici Božidara Maljkovića u žurbi su napravili više grešaka. Poslije jedne od njih, kada je Nahbar bacio "kosku" Dragiću, Batum je ukrao loptu i povisio na 58:67 u 39. minutu, poslije čega nije više bilo realnih šansi za preokret.

Drugi polufinalni par daće u četvrtak mečevi Hrvatska - Ukrajina (17.45) i Litvanija - Italija (21.00).

SLOVENIJA: Slokar, Lakovič, Balažič 2, Joksimović 2, E. Murić, Blažič 8, Nahbar 10 (4sk), G. Dragić 18 (6as, 4izg), Z. Dragić 12 (5sk), D. Lorbek 8, Vidmar 2 (8sk, Begić (5sk, 2blk).

FRANCUSKA: Lovernj, Batum 14 (5sk, 2blk), Dio, Petro 4 (7sk), Kaudi, Parker 27, Ertel, Pjetrus, De Kolo 4, Diao 10 (6sk, 3as), Ažinsa 6 (9sk), Želabal 7 (4sk).

(MONDO, foto: Beta/AP/Thanassis Stavrakis)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC