• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Srbija još igra i još je važno!

Izabranici Dušana Ivkovića počeće u četvrtak završni dio borbe za plasman na Svjetsko prvenstvo. Zbog toga su, prvenstveno, i došli u Sloveniju.

 EP: Srbija još igra i još je važno! Izvor: MONDO

U srijedu je razjašnjeno da "orlovi" neće dočekati kraj Evropskog prvenstva na pobjedničkom postolju, ali još nije vrijeme za svođenje računa. Naprotiv, predstoji im velika i dugo iščekivana borba.

Izabranici Dušana Ivkovića odigraće u četvrtak svoje još jedno "malo finale". U duelu sa slovenačkom reprezentacijom (14.30), odlučiće koja će od te dvije selekcije prva izboriti mjesto na Svjetskom prvenstvu (SP) u Španiji.

Prva, četvrtfinalna prilika za plasman na SP nije iskorišćena. Druga je zakazana za četvrtak, a eventualna treća i posljednja za subotu, kada će biti odigran meč za sedmo mjesto.

Iako je u srpskom timu čak devet debitanata, sigurno je da i svi igrači i navijači pamte koliko su Srbiju prije dvije godine skupo koštali porazi (Grčka, Slovenija) nakon eliminacije u četvrtfinalu, od Rusije.

Zbog neuspjeha u borbi za peto mjesto propuštena je šansa da Srbija plasira na OI u Londonu, a neučešće na još jednom velikom takmičenju veoma bi škodilo dugoročnoj selekciji i radu ekipe u tek započetom olimpijskom ciklusu.

U takvoj situaciji, Ivković je svjesno poštedio iskusnije igrače velikog umora u drugom poluvremenu meča sa Španijom. Zbog te odluke je i uputio izvinjenje navijačima.

Sa druge strane, Slovenci su svoj meč sa Francuskom završili oko 23.00 časa.

"Naš je problem taj što sutra već u 14.30 igramo utakmicu. Znam da niko neće spavati do četiri sata, jer je adrenalin podignut. Znam kako je meni, a ne kako je njima (igračima), tako da se brinem, što se toga tiče...", izjavio je nakon poraza od "trikolora" Božidar Maljković.

Iskusni trener dobro je svjestan značaja narednog meča.

"Ulog je učešće na Svjetskom prvenstvu. Svi smo svjesni toga", poručio je Maljković.

Duel Srbije i Slovenije u Stožicama biće odigran u četvrtak, od 14.30 časova.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC