• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Hrvati skinuli "Atinsko prokletstvo"

Hrvatska u borbi za medalju na EP! "Kockasti" pobijedili Ukrajince 84:72. Ukrajina potencijalni rival Srbije u borbi za sedmo mjesto.

 EP: Hrvati skinuli "Atinsko prokletstvo" Izvor: MONDO

Hrvatska slavi Krunoslava Simona!

Nekadašnji košarkaš Zagreba, potom Malage, a sada Lokomotive iz Kubanja najzaslužniji je što će se otpisani tim poslije početnog debakla od Španije, umiješati u borbu za medalje na Eurobasketu u Sloveniji.

Hrvatska je u četvrtfinalnoj borbi pobijedila Ukrajinu 84:72 i posle 18 godina, odnosno EP u Atini kada je tadašnja hrvatska generacija pobjegla sa pobjedničkog postolja, ponovo će igrati u polufinalu.

A na ovom Evropskom prvenstvu, Hrvati su se provukli u prvoj fazi...

Hrvatska je potvrdila uloga favorita protiv Ukrajine, čiji igrači, ipak, nisu dorasli ovoj fazi takmičenja. Dovoljno je reći da je ovo Ukrajincima prvo četvrtfinale u istoriji.

Zahvaljujući Krunoslavu Simonu koji je postigao 23 poena (pet trojki!) Hrvatska zasluženo ide u borbu za medalje. Ali, ne samo što je Simon bio najefikasniji nego je pogađao kad se rezultat lomio.

Njegovih osam poena u prvoj četvrtini su održali u životu Hrvatsku, koja je loše počela. Imala je Ukrajina 12:5, ali se Hrvatska vratila serijom od 9-0.

Isto tako, Simon je pogodio važnu trojku u trećoj četvrtini za 17 razlike, a još važniju u posljednjioj kada je Ukrajina serijom od 8-0 počela da spušta prednost rivala.

Ukrajince su "sahranila" dva elementa (uz neizbježnog Simona): šut za tri poena i izgubljene lopte. Imali su čak 17 izgubljenih lopti!!! A pogodili su samo tri trojke od 22 šuta! Pritom su pogodili dve u prvoj četvrtini i jednu u trećoj. I to u trećoj centar Naščenko!

Ukrajina je početkom druge četvrtine napravila seriju od 7-0 i stala. Ukrajinci su pravili početničke greške i gubili lopte u serijama, a Hrvati su, predvođeni Amerikancem Dontejom Drejperom, napravili su novu seriju od 14-1 za visoko vođstvo - 44:29.

Pritom, Ukrajince je stao šut za tri. U prvoj četvrtini pogodili su obe, a u drugoj nijedno od 11 pokušaja! A Ukrajina je takva ekipa kojoj život zavisi od šuta spolja.

Ni sa linije penala Ukrajina nije bila ništa uspješnija, za razliku od Hrvatske, pa je jasno otkud tolika prednost na semaforu. Sve se svodilo na prodore Amerikanca Judžina Džetera.

Ukrajinci su se vratili iz mrtvih u trećoj četvrtini. Hrvati su imali gotovo 20 poena prednosti, ali su Ukrajinci spustili na jednocifren minus. Ali, šut za tri ih nije išao. Hrvate je takođe stao šut, i oni su se unervozili, ali srećom po njih Ukrajinci nisu to znali da kazne.

Ponovo su Ukrajinci imali šansu u posljednjoj četvrtini. Ali, prosto je nevjerovatno kako su "prodavali" lopte, ispuštali ih, pogrešno dodavali...

(MONDO, Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC