• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan poražen od Unikahe, ali odličan

Košarkaši Partizana odigrali odličan meč na početku turnira u Malagi. Poraz od Unikahe 70:74, ali ostavio vrlo dobar utisak. Terens Kinsi 20 poena.

 Partizan poražen od Unikahe, ali odličan Izvor: MONDO

Srpski šampion polako podiže formu pred početak takmičarske sezone, a da je to tako pokazala je igra i rezultat na početku turnira u Malagi.

Predvođen Terensom Kinsijem, koji je pokazao da će biti veliko pojačanje, Partizan je odigrao egal meč protiv jake Unikahe, koja se ovog ljeta prilično pojačala - 74:70 (55:53).

Nakon početnih 6:0 za crno-bijele, Unikaha je preuzela konce igre u svoje ruke i napravila je preokret. Prva četvrtina završena je vođstvom Unikahe 24:15.

Tim iz Malage je potom imao i +12 (30:18), ali tada je Partizan počeo da se vraća. Do kraja poluvremena crno-bijeli su prišli na -3 (38:35).

Unikaha je nakon odmora napravila seriju od 6-0 (44:35). Do kraja trećine, međutim, Partizan nije dozvolio Unikahi da se "odlijepi", već je prednost domaćina topio. Na kraju treće četvtrine bilo je 55:53 za Unikahu.

Serijom od 7-2, Partizan u posljednjoj četvrtini preokreće rezultat u svoju korist (57:60), a potom odlazi na +5 (64:59). Ali, potom Unikaha uzvraća mini-serijom, da bi Damos Sabonis, sin čuvenog litvanskog košarkaša Arvidasa, vratio egal - 64:64 na oko tri minuta prije kraja utakmice.

Trojkom Erla Kaloveja Unikaha preokreće na 67:64, ali Terens Kinsi odmah potom pogađa za dva.

Američki krilni igrač Nik Kaner-Medli, sa bogatim iskustvom igranja u Evropi (ovog ljeta je došao u Unikahu iz Makabija) vraća +3 za Unikahu (69:66), ali Dejan Musli ponovo unosi dramu.

Kaner-Medli ponovo pogađa, ali Boris Dalo drži Partizan na -1 (70:71) na 20 sekundi prije kraja. Francuz potom pravi faul nad Erlom Kalovejom koji pogađa oba penala.

Partizan potom nije iskoristio posljednji napad, a Bezbradica je u ofanzivi napravio faul nad Kanerom-Medlijem koji je otklonio dilemu oko pobjednika.

Dvojica Amerikanaca u Unikahi, Rajan Tulson (došao iz Gran Kanarije) i Kaner-Medli su sa po 17 poena bili najefikasniji kod domaćina.

Terens Kinsi je sa 20 poena bio najefikasniji, ne samo u Partizanu, već u cijelom meču, Leo Vesterman je ubacio 14, Dejan Musli 10, Nemanja Bezbradica i Boris Dalo po 9, Dragan Milosavljević i Nikola Malešević po 4.

Partizan u petak igra protiv Real Madrida na ovom turniru.

(MONDO, Foto: MN Pres)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC