• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković o vrlinama i manama Italijana...

Selektor Srbije ispred dvorane "Ježica" komentarisao snagu posljednjeg rivala svog tima na Evropskom prvenstvu.

 Ivković o vrlinama i manama Italijana... Izvor: MONDO

"Utakmica odluke", "Duel 'biti ili ne biti'", "Treća meč lopta za plasman na SP"... Mnogo je naziva za naredni, posljednji izazov srpskih košarkaša u Ljubljani.

U direktnoj borbi za sedmu poziciju igraće protiv Italijana. Ko pobijedi - biće učesnik Svjetskog prvenstva u Španiji sljedeće godine.

"Ta utakmica rješava sve. To će biti naša treća meč lopta. Igramo sa italijanskim timom, koji igra dobru košarku, sudeći prema onome što smo gledali u četvrtfinalu, u borbi od plasman od petog do osmog mjesta, a i prije toga", izjavio je selektor Dušan Ivković uoči popodnevnog treninga svog tima u Ljubljani.

Srbi su se našli u borbi za sedmo mjesto porazima od Španaca i Slovenaca. "Azure" su u četvrtfinalu eliminisali Litvanci, a na početku borbe za petu poziciju - Ukrajinci.

"Igraju dobro, kontrolisano, bore se do posljednjeg momenta... Njihov kvalitetniji dio tima je bekovska linija, malo su inferiorniji na centarskim pozicijama, tako da ih karakteriše 'prodor- pas' igra, dominantni napadi... U takvoj situaciji moramo da dobro izdefinišemo našu odbranu 'jedan na jedan', a samim tim da iskontrolišemo skok, da ubrzamo iggru i odigramo konranapade...", objasnio je iskusni trener.

Šta "orlovi" moraju da urade da bi pobijedili i plasirali se na Svjetsko prvenstvo?

"Evidentno je da je na našoj strani prednost u centrima. U svakom slučaju ću pripremu bazirati na sitnim detaljima, prije svega na pripremi igre protiv njihove uzane odbrane".

"Naši igrači će morati da šutiraju sa boljim povjerenjem, a moraćemo i da obratimo pažnju na detalje, kao što su skok u napadu i manji broj izgubljenih lopti. Takođe, trudićemo se i da povećamo procente iz najlakših šuteva - slobodnih bacanja, što je jedini poboljšani detalj protiv Slovenije...", objasnio je Ivković.

Duel Srbije i Italije biće odigran u subotu, od 17.30 časova.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak, foto: Beta/AP/Thanassis Stavrakis)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC