• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Zasijali juniori, među njima i Zagorac

Talentovani košarkaši Mega Vizure bili među najistaknutijim igračima "ol-star" meča najvećih evropskih nada.

 EP: Zasijali juniori, među njima i Zagorac  Izvor: MONDO

Tradicionalni meč najvećih talenata Starog kontinenta održan je i ovog septembra, u Ljubljani.

Kao i u završnici svakog Evropskog prvenstva, i u Sloveniji su sastavljena dva tima igrača, koji će predstavljati budućnost košarke sa ove strane Atlantika.

U Stožicama su, za različite ekipe, zaigrala i dva momka iz Srbije - centar Nikola Jokić (18, 209 cm) i bek Rade Zagorac (18, 202). Obojica su igrači Mega Vizure.

Zagorac je igrao u bijelom, poraženom timu (69:74). Postigao je 13 poena (4/7 za dva, 1/1 za tri) od čega devet u prvom poluvremenu. Sa devet skokova je bio i najbolji skakač utakmice.

Novosađanin Jokić ubacio je 12 poena za plavu ekipu, Iz reketa nije promašio (5/5), a samo nije uspio da pogodi svoj jedini šut za tri.

 Foto: MONDO/M. Šolak

Nastupio je i Andrej Magdevski, bivši igrač Partizana, a sada Reala, kome prošle sezone propisima nije bilo dozvoljeno da igra Juniorsku ligu Srbije, zato što je stranac.

Mlade košarkaše uživo su gledali i reprezentativci Slovenije, koji će u subotu uveče odigrati meč za peto mjesto, protiv Ukrajine.

"Velika stvar i za mene i za Radeta što smo ovde. Dolazimo iz iste države, iz istog kluba. Ovo je jako dobra stvar za nas, da se pokažemo i vidimo gdje smo", izjavio je Jokić posle meča.

Na istom revijalnom meču, prije dvije godine, nastupili su Aleksandar Cvetković, Nenad Miljenović i Vasilije Micić, sadašnji "A" reprezentativac Srbije.

"I to može da dosta govori. Eto, i Valančunas je bio MVP, pa je sada u NBA ligi. Ovo je korisna stvar. Ništa loše ne može da donese, samo dobro".

Jokića sljedeće sezone očekuje nastup u ABA ligi, pod vođstvom Dejana Milojevića.

"Ovo je jako lijep uvod u sezonu. Vidjećemo, probaćemo da se izborimo za što bolji plasman", dodao je centar.

S obzirom na to da je imao priliku da se vidi i sa seniorskim reprezentativcima, otkrio nam je svoje utiske o njima.

"U hotelu smo se vidjeli. Oni su malo razočarani, bore se za plasman na Svjetsko prvenstvo, ali veseli su, nisu utučeni. Dobro se drže", rekao je nasmijani Jokić.


Foto: MONDO/M. Šolak
Posle njega, pred izveštače je stao i Rade Zagorac, takođe jedan od najvećih talenata naše košarke.

"Lijepo smo 'otvorili' utakmicu. Zadovoljan sam svojom igrom, kako sve ovo izgleda, bilo je uživanje igrati. Plava ekipa je pobijedila, nažalost. Slabije smo ušli u završnicu i to nas je koštalo", rekao je on.

"Vidjeli smo gdje smo u odnosu na vršnjake, to je možda i najvažnije. Vidjeli smo kakvi su igrači iz drugih zemalja i vidjeli smo da ne zaostajemo".

Zagorac će sledeću sezonu provesti u Smederevu, kao pozajmljen igrač.

"U zavisnosti od sezone, vidjećemo šta će se događati, ali zvanično je to pozajmica. Samo do kraja ove sezone. Odigrali smo par pripremnih utakmica, zadovoljan sam statusom, igrama...".

I on je stigao da se vidi sa "orlovima".

"Oduševili su me, do četvrtfinala. Na kraju ih je vjerovatno ta mladost koštala...", dodao je Zagorac na kraju razgovora u miks zoni.

Jokićev i Zagorčev tim vodili su najuspješniji polaznici ovdašnjeg trenerskog seminara, kojim rukovodi Svetislav Pešić.

BIJELI: Gualtijeri 8, Zagorac 13, Abalde 6, Sans Vals 4, Martinov 6, Rebec 2, Butej, Kestelo 6, Birsen 10, Slanina, Kanter 14, Dijamantakos

PLAVI: Sipahi 4, Hakanson 7, Zvigurs 8, Bošnjak 2, Verbickas 2, Magdevski 5, Ješke 13, Drašković 7, Sanli 3, Saknijuk 2, Jokić 12, Pasečniks 9.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC