• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić: Realno! Marković: Velika stvar!

Srpski košarkaši smatraju da bi, na kraju, svi zajedno trebalo da budemo zadovoljni ostvarenim na Eurobasketu.

  Krstić: Realno! Marković: Velika stvar! Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije uspjela je da se uspravi nakon ubjedljivih poraza u četvrtfinalu i na početku razigravanja za plasman od 5. do 8. mesta.

Prilično rutinski, pobijeđena je Italija (76:64) i osiguran nastup na FIBA Svjetskom kupu 2014, što je sjajno zbog kontinuiteta nastupa na velikim takmičenjima, umjesto povratka u mučne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje smo morali da igramo dva puta u posljednja tri ciklusa.

Kapiten Nenad Krstić smatra da su sedmo mjesto i "viza" za Mundobasket "kada se podvuče crta, realnost ovog tima".

"Možda je bilo nerealno da ove godine napadnemo neku od medalja. Realnije je bilo da odemo na Svjetsko prvenstvo", rekao je Krstić i ostavio otvorenim pitanje svog učešća u narednoj akciji nacionalnog tima.

"Najprije moram da razmislim o svemu. Vidjećemo".

Stefan Marković zbog povrede leđa je morao da propusti utakmice protiv Francuske i Španije, ali se vratio na teren i protiv Italijana bio među najboljima.

"Biće OK", rekao je o povredi i okrenuo se analizi učinka na EP.

"Mislim da smo ostvarili ono što smo obećali. Možda smo očekivali neke druge stvari, ali realnost je drugačija. Mi smo, kao nacija, malo skloni da poletimo. Ovo je velika stvar, jer kada smo se okupili 8. jula i vidjeli u kakvom smo sastavu, niko nije vjerovao ni da ćemo proći grupu. Pohvalio bih sve momke, dva i po mjeseca su pošteno radili".

Marković smatra da je u posljednjim utakmicama sve bilo "pitanje pristupa".

"Vidjeli ste kako smo ušli danas, a kako protiv Slovenaca i Španaca. Ako ovako igramo, nije problem ni da izgubimo, što se mene tiče. Jer, dogodi se i loš dan, izgubiš, ne pogodiš, ali bitan je pristup i to je ovog puta bilo dobro".

Vladimir Štimac debitovao je na velikom takmičenju. Bio je 10-11. igrač, uglavnom je podržavao ekipu sa klupe, ali je doprinio i nekim bitnim pobedama, protiv Francuske i Italije, u prvom redu.

"Važno je da smo se kvalifikovali za Svjetski kup, ali ostaje, sigurno, žal što nismo uspjeli da uradimo mnogo više. Hvala ljudima koji su došli i ispratili nas do kraja, kao i onima koji su navijali za nas i kada smo gubili".

Budući centar Unikahe zamjerio je navijačima koji su u Ljubljani ponekada "častili" reprezentativce uvredama.

"Takvi nije trebalo ni da dolaze ovdje, bolje bi bilo da su radili neke druge stvari... Ovdje su neki momci dva i po - tri mjeseca bili odvojeni od porodica. Ja nemam djecu, ali neki su ostavili i djecu i porodicu i nisu bili kod kuće cijele godine", emotivno je poručio Vladimir Štimac.

(Specijalni izvještač MONDA iz Slovenije Mladen Šolak, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC