• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Španci ostali na podijumu, Hrvati četvrti

Branilac šampionskog pehara zauzeo treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Hrvatska reprezentacija još bez medalje.

 EP: Španci ostali na podijumu, Hrvati četvrti Izvor: MONDO

Bilo je borbe u meču za treće, najniže mjesto na pobjedničkom postolju Eurobasketa, ali nije neizvjesnosti.

ŠPANIJA - HRVATSKA 92:66

Izabranici Huana Orenge nisu uspjeli da u Ljubljani odbrane zlato, ali jesu sačuvali važan kontinuitet osvajanja medalja. Apsolutno zasluženo im je pripala bronza.

Hrvati su poslije 18 godina pauze ponovo zaigrali u polufinalu velikog takmičenja, ali osim Bojana Bogdanovića nisu imali igrača odlučnog da se suprotstavi "furiji".

Najefikasniji igrač pobjedničkog, bronzanog tima bio je Serhio Ljulj. Ubacio je 21 poen (5/10 za tri). Efikasan je bio i Mark Gasol, sa 17 poena i osam skokova. Viktor Klaver postigao je 16, uz osam skokova.

Španci su bili bolji, agresivniji i raspoloženiji. Iz igre su šutirali sa odličnih 50 odsto uspješnosti! (18/36 za dva i 12/24 za tri).

Sa druge strane, ni Hrvati nisu bili neprecizni (18/36 za dva (da, isto kao Španci) i 8/21 za tri. Imali su sedam skokova manje od boljeg rivala (29:36), šest asistencija (14:20) i sedam izgubljenih lopti više (14:7).

Uprkos tome što je selektor Jasmin Repeša bučno podsticao svoj tim da igra čvrsto na obje strane terena i uprkos tome što je Bogdanović s vremena na vrijeme opominjao Ukića da bi češće trebalo da mu dodaje loptu, Španci nisu imali razlog da budu zabrinuti za pobjedu.

Kada bi im se Hrvati rezultatski približili, ili čak poveli (28:27, pet minuta prije poluvremena, trojkom Bogdanovića), "furija" je reagovala u skladu sa svojim nadimkom i brzo sticala prednost.

Poslije veće borbe u prvom dijelu meča, Orengini igrači su znali u nastavku kako da ublaže, pa da odbiju ofanzivu protivnika. Navijači obučeni u kockaste dresove postajali su sve tiši dok je meč odmicao...

Bez prevelike radosti, ali sa očiglednim zadovoljstvom, Španci su osigurali osvajanje bronzane medalje i potvrdili da još moramo da računamo na njihove pobjede u završnicama velikih takmičenja.

Finale Evropskog prvenstva biće odigrano od 21.00 čas, a u njemu će se sastati Francuska i Litvanija.

ŠPANIJA:
Agilar, Fernandez 8 (4 sk), Rodrigez 2, Rej 4, Kalderon 8, Rubio 6 (6 as), Klaver 16 (6 sk), San Emeterio 5 (5 sk), Ljulj 21, Gasol 17 (8 sk), Gabrijel 5, Mumbru.

HRVATSKA: Tomić 1, Andrić 2, Drejper 5 (4 as), Bogdanović 22, Šarić 6, Rudež 5, Ukić 12 (4 as), Simon 3, Markota, M. Delaš 2, Žorić 8 (6 sk), A. Delaš.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak, Foto: Beta/AP/Thanassis Stavrakis)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC