• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dana 22. septembra, u 22 časa i 36 minuta...

"... Francuska je postala šampion Evrope, konačno!", konstatuje "L' Ekip". Batum: Na poluvremenu kao da je bilo '0:0'. Želabal: Perfektan meč.

 Dana 22. septembra, u 22 časa i 36 minuta... Izvor: MONDO

"Dakle, '13' je, ipak, srećan broj. 2013. je godina kada su 'trikolori' prvi put postali šampioni u košarci", ocjenjuju novinari iz Francuske, u izvještajima sa finala Eurobasketa u Ljubljani.

Podstaknuti euforijom zbog osvajanja prvog trofeja u istoriji svoje košarke, izvještači pariskih listova nisu štedjeli opravdane pohvale na račun svojih ljubimaca.

Francuska je, poslije fudbala, dočekala i trijumf muškaraca na velikom takmičenju u igri pod obručima.

Poput novinara, i košarkaši su bili lijepo raspoloženi nakon trijumfa nad Litvanijom.

"Ovo je najsrećniji dan u mojoj karijeri i ovo je jedna od najljepših priča francuske košarke. Ne moramo je nazvati i najljepšom, jer su djevojke takođe uspijevale da ostvare fenomenalne rezultate. Jednostavno, bila nam je potrebna titula u Ljubljani. Ljudi su prešli veliki put da bi nas vidjeli, bili smo u kontaktu sa njima, kao i sa Francuskom, generalno", rekao je Nikola Batum.

"Ovo mi je prva zlatna medalja sa 'A' selekcijom i nadam se da će ih biti još. Nadam se da će ovo biti duga serija... Što se tiče utakmice, trener mi je povjerio da čuvam Kalnietisa i da budem prisutan u napadu. Zato sam u drugom poluvremenu bio mrtav!", dodao je on.

Šta su Francuzi pričali u svlačionici, na poluvremenu, pri vođstvu od 16 poena razlike?

"Rekli smo jedni drugima da ne bismo smjeli da napravimo greške koje su Španci pravili protiv nas, u polufinalu. Morali smo da se pravimo kao da je rezultat '0:0' i da ih odmah 'ubijemo'. Da, imali smo 'ubilački mentalitet' večeras. U našim glavama, znali smo da nećemo izgubiti. Zašto? Nemam pojma...", u dahu je rekao Batum i podvukao:

"Ovog puta to (pobjednici) smo bili mi".


Batum je svih svojih 17 poena postigao u prvom poluvremenu. Njegov saigrač Mikael Želabal ubacio je sedam poena.

"Uradili smo svoj posao, odigrali perfektan meč. Svi igrači su istrčali na teren spremni da dobro odigraju. Pokazali smo da zaista želimo zlatnu medalju. Prije dvije godine, u Litvaniji, znali smo da smo se kvalifikovali na Olimpijske igre, pa smo mislima već bili u Londonu. Ove godine smo igrali drugačije".

"Bili smo dobro pripremljeni, bilo je prilično ozbiljno prethodnih dana. Bilo je manje delirijuma u hotelu, ali je rezultat ostvaren. Mogao je da bude stvoren veliki pritisak na nas, ali smo ostali hladni i smireni do kraja", objasnio je Želabal, još jedan od novih heroja navijača u Francuskoj.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak, Foto: MN Press, MONDO/M. Šolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC