• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOŠARKA: Pola lige duguje kotizaciju

U Košarkaškom savezu BiH još uvIJek ne znaju koji će se klubovi takmičiti u Premijer ligi, iako je do početka sezone ostalo manje od mjesec dana!

 KOŠARKA: Pola lige duguje kotizaciju Izvor: MONDO

Naime, do predviđenog termina 15. septembra, skoro pola od 12 muških i većina od deset ženskih klubova nije uplatila obaveznu prvu ratu kotizacije za takmičenje koja za košarkaše iznosi 4.000 KM, a za ženske ekipe 1.500 KM. Zbog toga je prolongiran i predviđeni sastanak sa predstavnicima svih premijerligaša, a dužnicima ostavljen novi rok, do četvrtka, 27. septembra, do kada bi trebalo da uplate predviđeni iznos kotizacije, piše “Press RS”.

Gotovo kompletan iznos prikupljen od uplaćenih kotizacija, kako kažu u KSBiH, namijenjen je isključivo za finansiranje vođenja ligaškog takmičenja, tako da je savez u suštini samo servis klubova.

Upravo zato je i izbio problem jer više od 50 odsto klubova još uvek nije izmirilo svoje obaveze i oni su svojim nemarom jednostavno blokirali rad saveza.

Postavlja se i pitanje kako pronaći adekvatno rešenje. Kako navodi “Press RS” jedna od solucija je i ta da se jednostavno "presječe" i da se, umjesto Premijer lige sa 12 ekipa, igra skraćena varijanta u kojoj bi se takmičilo samo šest klubova, što dovodi do druge dileme - kakva je onda svrha takvog takmičenja? Ipak, izvesnije je da će društvo najboljih ostati na 12 timova, ali ako neplatiše otpadnu ili ako se neki klubovi samo povuku, savez će imati glavobolju da popuni potrebnu kvotu.

Najveći problem predstavlja opšta besparica u društvu koja se posebno odrazila i na sveukupna sportska dešavanja u BiH, tako da smo vrlo često u situaciji da klubovi ulaze u sezonu bez definisanog budžeta ili, ukoliko idu logikom obećanja, svesno u startu imaju bar 100.000 KM "minusa". Zato, u suštini, i nije čudo što ih je tek polovina izvršila svoje obaveze, dok druga polovina "mudro ćuti", čekajući da vidi šta će na kraju biti!

Predsjednik Košarkaškog saveza RS Boris Spasojević član je i Upravnog odbora KS BiH i tvrdi da će savez ipak morati da zauzme oštar kurs po tom pitanju.

“Još prošlog petka je istekao i taj dopunski rok za uplatu prvog dijela kotizacija, a više klubova još uvijek nije ispunilo tu obavezu. Mislim da ćemo ih još malo pričekati, a onda vjerovatno preduzeti i neke radikalnije korake. Upravni odbor se još uvijek nije sastao, ali vjerujem da će zajednički stav biti taj da niko ko nije izmirio svoje obaveze prema savezu neće moći da igra! Pogotovo što su na čekanju neki od klubova iz nižeg ranga koji žele da igraju Premijer ligu i spremni su da odmah uplate traženi iznos”, istakao je prvi čovjek košarke RS.

(MONDO, Foto: Press RS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC