• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će na Mundobasket 2014?

Srbija će 2014. godine sigurno igrati na Svjetskom kupu u Španiji, a krajem novembra će biti poznato koji timovi će popuniti još četiri mesta.

 Ko će na Mundobasket 2014? Izvor: MONDO

Svjetski šampionat u košarci u Španiji naredne godine okupiće najbolja 24 tima. Nedavno okončani Eurobasket u Sloveniji dopunio je listu učesnika, a konačan spisak timova biće poznat krajem novembra, kada će Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) i definitivno odlučiti kome će biti dodijeljene specijalne pozivnice.

Direktan plasman na Mundobasket 2014. obezbijedile su direktno Španija kao domaćin i selekcija SAD kao olimpijski šampion iz Londona 2012.

Na Eurobasketu u Sloveniji SAD plasman u Španiju izborile su Francuska, Litvanija, Hrvatska, Slovenija, Ukrajina i Srbija. Na šampionatu Amerike vizu za Iberijsko poluostrvo obezbijedili su Portoriko, Meksiko, Argentina i Dominikanska Republika, iz Azije će put Španije naredne godine Filipini, Iran i Koreja, a iz Afrike Egipat, Senegal i Angola. Uz njih će se naći i Australija i Novi Zeland, kao učesnici finala prvenstva Okeanije.

Za preostala četiri mjesta boriće se mnogo ekipa. FIBA će 22. i 23. novembra na sastanku Centralnog borda donijeti konačnu odluku o popuni liste učesnika, a kao glavni kandidati za "vajld kard" pominju se selekcija Brazila, u čijoj će zemlji 2016. biti održane Olimpijske igre, ali i Kina.

Svjetski kup u Španiji igraće se od 30. avgusta do 14. septembra u šest gradova - Madridu, Barseloni, Granadi, Bilbau, Las Palmasu i Sevilji.

Žrijeb će biti obavljen u februaru naredne godine.

(MONDO, foto: ilustracija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC