• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beobasket: Istina o Novici

Agencija koja zastupa srpskog internacionalca, izdala je saopštenje povodom "zamrzavanja" statusa prvotimca u Bambergu.

 Beobasket: Istina o Novici Izvor: MONDO

Njemački mediji u nedelju uveče su objavili da Novica Veličković (26 godina, 205 cm), odlukom stručnog štaba Brose Baskets, tokom naredna dva mjeseca neće biti u konkurenciji za utakmice i da će trenirati individualno, sa ciljem da podigne nivo svoje fizičke spreme.

"On je sjajan igrač, velike košarkaške inteligencije, koji se dobro uklopio u tim, ali bi igranje zvaničnih utakmica, u trenutnom stanju, predstavljalo preveliko opterećenje za njega"
, rekao je Volfgang Hajder, generalni menadžer ekipe.

Agencija Beobasket dva dana kasnije se oglasila povodom "prilično zlonamjernih komentara vezanih za status Veličkovića u njemačkom šampionu", u namjeri da "pruži javnosti potpunu informaciju".

Saopštenje Beobasketa prenosimo u cjelini.

"Novica Veličković je prije potpisivanja ugovora sa njemačkim klubom uspješno obavio medicinske preglede i fizički test, koji je pokazao da je u zavidnoj formi i da je na pripreme kluba došao potpuno spreman. Veličković je odigrao nekoliko prijateljskih utakmica (Ludvigsburg, Turov) i prosječno postizao 15 poena.

Međutim, i pored veoma dobrih partija, očigledno je da povrijeđena noga nije u perfektnom stanju i da postoje smetnje prilikom određenih lateralnih kretnji, prvenstveno u fazi odbrane. Stoga je stručni štab predložio igraču, da određeni vremenski period provede bez timskog treninga, radeći po specijalnom programu otklanjanja uočenih nedostataka, te da se potom priključi timu u stanju maksimalne spremnosti".

Beobasket u saopštenju dodaje da je "sezona izuzetno duga, a za Brose je ubjedljivo najvažnije takmičenje njemačka liga, gdje se odlučujuće utakmice vode na proljeće".

"Stoga je i razumljiva odluka kluba, da učini sve da igrač - koji je, po opštem mišljenju, pokazao izuzetan kvalitet i koji bi trebalo da donese veliku prevagu u borbi za titulu - bude potpuno spreman u trenutku kada se igraju odlučujuće utakmice.

Dakle, nije bilo nikakvog ultimatuma igraču, niti nezadovoljstva njegovom fizičkom spremom, čak naprotiv, klub je pokazao veliko razumijevanje za nastalu situaciju, te čini maksimalne napore kako bi Veličković bio potpuno spreman u drugom dijelu sezone.

Istovremeno je postignut dogovor da klub angažuje novog igrača na poziciji krilnog centra, na određeni vremenski period, kako bi pomogao timu na početku sezone i u grupnoj fazi Evrolige".

Veličković je prije Brose Baskets iz Bamberga igrao za Mega Vizuru, Real Madrid i Partizan. Dres reprezentacije Srbije posljednji put je nosio na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC