• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz crno-bijelih na kraju turneje u Španiji

Gran Kanarija nadigrala je Partizan, naročito u posljednjoj četvrtini posljednje utakmice crno-bijelih na turneji po Španiji - 75:60.

 Poraz crno-bijelih na kraju turneje u Španiji Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana vraćaju se u srijedu u Beograd poslije zgusnute i naporne turneje po Španiji.

Peti poraz u šest mečeva crno-bijeli zabilježili su u utorak uveče, kada je u Kordobi ekipa Gran Kanarije odigrala odličnu četvrtu četvrtinu i stigla do, na kraju, ubjedljive pobjede nad srpskim timom:

Gran Kanarija - Partizan 75:60 (19:14, 13:18, 21:17, 22:21).

Teren Kinsi i Leo Vesterman sa 14, odnosno Nemanja Bezbradica sa 12, bili su jedini "dvocifreni" u timu Duška Vujoševića, u kojem nije igrao samo Miloš Milisavljević. Vesterman je bio najkorisniji igrač utakmice, jer je poenima dodao još tri skoka, četiri asistencije, pet izgubljenih i tri ukradene lopte.

PARTIZAN: Milisavljević, Milović, Bezbradica 12, 5 sk, Milutinov, Vesterman 14, 3 sk, 4 as, Dalo 4, 3 sk, Milisavljević 5 (0/5 za tri), Malešević, Musli 4, Šalić 4, Andrić 3, Kinsi 14 (1/7 za dva)

Gran Kanarija je nadskočila Partizan (31:20) i imala mnogo više asistencija (14:5).

Serijom 10:0, pet minuta prije kraja, Španci su stigli do nedostižnih 71:57 i tako riješili meč, koji je bio u egalu od kraja prvog i početka drugog poluvremena kada je Vujoševićev tim napravio seriju 8:0 i poveo 34:32.

Partizan je prije utakmice sa timom sa Karaskih ostrva, pobijedio Mursiju, glatko izgubio od Kahasola, a u mečevima sa Realom iz Madrida, Unikahom i Lokomotivom Kuban doživio neizvjesne poraze.

"Odigrali smo nekih 36 minuta veoma dobru utakmicu, praktično meč je bio u egalu. I sigurno je da se osjetio umor kod igrača, s obzirom da smo i sinoć igrali jednu veoma tešku utakmicu protiv ekipe Lokomotive, a naravno i put do Kordobe je ostavio određeni trag na igrače", rekao je trener Partizana Vujošević i dodao:

"Kada se sve to sklopi sa nekompletnosti, sa bolešću Dragana Milosavljevića, onda se izdešavaju neke stvari koje su se nama desile, da nam u posljednjih četiri minuta ponestane koncentracije i dovoljno energije da eventualno utakmicu okrenemo u svoju korist i, na kraju krajeva, pobijedimo. Ekipa Gran Kanarije je takođe jedan veoma kvalitetan tim, učesnik Evrokupa".

On je istakao da je zadovoljan učinjenim na turneji u Španiji.

"Izuzetno nam je koristila kompletna ova turneja, za ovaj mladi tim koji ima vrlo malo iskustva i nekompletnost sastava, sigurno da su u dobroj mjeri bile kao refleks da ne postignemo neku pobjedu više. Međutim, i kada se izgubi utakmica, može mnogo stvari da se nauči, može mnogo pouka da se izvuče", rekao je dodao:

"Ali nije nam cilj da budemo šampioni pripremnog perioda, već kada je to najbitnije, a to je kada počnu takmičenja i kada se odlučuje o nekim mnogo značajnijim stvarima, kada je svako takmičenje ponaosob u pitanju".


(MONDO, Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC