• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ražnatović za MONDO: Povlačim se iz Mege!

Skupština ABA Sidra izglasala je propis, po kome su veze košarkaških menadžera sa klubovima stavljene "van zakona".

 Ražnatović za MONDO: Povlačim se iz Mege! Izvor: MONDO

Između Miodraga Ražnatovića, agencije Beobasket i košarkaškog kluba Mega Vizura, godinama je stajao znak jednakosti.

Bili su dio iste sportske familije, ali tako više neće moći da bude, odlučila je Skupština ABA Sidra, na svojoj redovnoj sjednici, održanoj u Ljubljani prije desetak dana.

"Imajući u vidu nove odredbe, unesene u Propozicije ABA lige, ovo je posljednji intervju u kome ću o Mega Vizuri govoriti iz dosadašnje uloge. Mega će u sljedeća dva-tri mjeseca uskladiti svoju regulativu, tako da će veza između mene i tog kluba - koja nije oficijelna, više pomagačka - prestati da postoji", rekao je Ražnatović, gostujući u redakciji MONDA.

"Ubuduće ću na pitanja o Megi moći da odgovaram kao na pitanja o Zvezdi, Partizanu ili Radničkom, s obzirom na to da u svakom od tih timova ima puno igrača koje zastupam".

Našli ste se u sukobu interesa?

"Oni ga tako tretiraju. To je nešto o čemu može da se diskutuje, da li jeste ili nije, ali ako su ozbiljni ljudi iz ABA lige smatrali da bi to trebalo da se nađe u Propozicijama, onda ni mi ne možemo 'mimo svijeta'. Zvanične i nezvanične veze između Mege i agencije Beobasket će do kraja godine biti potpuno prekinute. Uostalom, klub je stao na sopstvene noge i pomoć Beobasketa mu više nije neophodna".

Ražnatović je objasnio zbog čega isti problem u praksi to nije bio, u vrijeme dok je Mega nastupala samo u domaćim takmičenjima.

"Mega Vizura kao klub nikada nije bila opterećena rezultatima. Svrha njenog postojanja je da mladi igrači dobiju šansu da igraju i da se razvijaju, pošto u velikim klubovima teško dolaze do 'vazduha'. Primijetili ste da iz Mege nikada nije bilo velikih reakcija - ni poslije velikih pobjeda, ni poslije velikih poraza".

"Naravno, svako želi da pobijedi, ali ovdje su neke druge stvari bile važnije. Dešavalo se da pobjeđujemo timove u kojima nema mojih igrača i obrnuto".

Da li će Vaš odlazak, možda, uticati na podizanje ambicija i da li Mega može da izraste u klub veće stature, koji će se ravnopravno boriti za trofeje?

"Borio se za trofeje već ove godine! To je stabilan klub, postavljen na zdravim osnovama, bez dugovanja, koji ćemo sada prepustiti drugim ljudima, prvenstveno u smislu finansiranja. A, igrača agencije Beobasket će u Megi i dalje biti puno, kao što ih, uostalom, ima u drugim timovima ABA lige".

Narednih dana MONDO će objaviti opširan razgovor sa Miodragom Ražnatovićem, u kome je bilo riječi o ciljevima Mege u predstojećoj sezoni, perspektivi kluba u Smederevu, aktuelnim temama od značaja za srpsku košarku, kao i o njegovoj osnovnoj djelatnosti - zastupanju igrača i trenera.

(Ivan Bogunović - MONDO, Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC