• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Deda" Kinsi: Spreman sam za ulogu lidera

Nekadašnje NBA krilo uvjereno da će mladi tim Partizana biti spreman za start sezone. Željno očekuje debi pred "A1" navijačima.

 "Deda" Kinsi: Spreman sam za ulogu lidera Izvor: MONDO

Duško Vujošević zove ga "Ti Kej", po inicijalima, a saigrači "Grandpa" ("deda"), zato što je daleko najstariji u timu.

Terens Kinsi (29 godina, 201 cm) rekao je novinarima, na Partizanovom "danu za medije" u organizaciji Evrolige, da je prvi put u karijeri okružen tako mladim momcima i da će učiniti sve da zajedno ostvare što više pobjeda, jer je to jedini način da se svi osjećaju dobro.

"Ovdje sam otprilike dvije nedjelje i još nemam tačno definisanu ulogu, ali želja mi je prvenstveno da izađem na teren i igram košarku. Vjerujem da će se od mene očekivati da radim različite stvari i da budem lider, a ja to jesam", samouvjereno je rekao Kinsi i ponudio argumente za takvu tvrdnju.

"Vrlo sam glasan, dobar sam saigrač, ne jurim statistiku... Nije mi potrebno da dam 30 poena i imam 15 skokova. Srećan sam sa pet poena, pet skokova, pet asistencija i pet ukradenih lopti. U nekim utakmicama ću imati veliki učinak, u nekima ne, ali siguran sam da će onda 'iskočiti' neko od mlađih. Sve dok budemo pobjeđivali, svi ćemo biti dobro".

Prema Kinsijevim riječima, mladost nije ni adut, ni hendikep crno-bijelih.

"Gledajući momke kako treniraju i igraju, uvjerio sam se da su veoma talentovani i da imaju svijetlu budućnost. Uostalom, nije bitno koliko imaš godina, bitno je koliko ti je veliko srce".

Za trenera Vujoševića je još po dolasku u Beograd rekao da vjeruje da će dobro sarađivati.

"Trener je nevjerovatan, tjera igrače da uvijek daju maksimum, ali tako je jedino ispravno. Mladi igrači moraju da znaju da ništa u karijeri neće dobiti na lak način".

S obzirom na to da je cijeli događaj - u saradnji sa Partizanovim PR sektorom - priredila Evroliga, bio je red da postavimo i pitanje o A grupi elitnog takmičenja, u kojoj će se prvak Srbije takmičiti sa CSKA, Barselonom, Fenerbahčeom, Budiveljnikom i Nanterom.

"U teškoj smo grupi, ali sa nestrpljenjem čekam taj izazov. Mislim da su momci spremni, priključila su nam se još trojica novih, koji ustvari nisu novi, ja pomalo zaostajem... Svakako očekujem da budemo spremni za prvu utakmicu", najavio je Kinsi i dodao:

"Protivnike ne bih rangirao po kvalitetu. Jasno je da su tu neka velika imena evropske košarke, kao što je i Partizan veliki, koja su uvijek u trci za najviši plasman".

Poznato je da je Kinsi prije dvije godine odigrao svoju jedinu utakmicu u Pioniru, ali tada protiv Partizana, kada je sa Duškom Savanovićem predvodio Efes do pobede. Ovog puta, Grobari će ga dočekati aplauzima, umjesto zvižducima - prvi put protiv Igokee 6. oktobra.

"Za navijače sam čuo da su rang 'A1' - super nevjerovatni, šesti čovjek. Dobro je kad možeš da ideš niz vjetar, umjesto uz vjetar. Znam da pune dvoranu na svakoj utakmici i jedva čekam da budem dio te atmosfere".

Loše sklopljene kockice
Terens Kinsi prošle sezone nije igrao Evroligu, ali ne prihvata opasku da je time napravio blagi korak unazad. Veći dio sezone proveo je u Skavoliniju, da bi u aprilu postao član Unikahe.

"Ne bih potcjenjivao svoju prošlu sezonu. Jednostavno, tako su se sklopile kockice i ja sam pokušao da izvučem maksimum iz datih okolnosti. Pokušao sam prvo da se vratim u NBA, a moj deda je u to vrijeme doživio srčani udar i zato sam želio što duže da ostanem kod kuće".

"Priča sa Golden Stejtom nije se završila onako kako sam očekivao. Ako u trening kamp dođete u potrazi za angažmanom, šanse vam nisu velike, jer su poslovi uglavnom već podijeljeni".

(I. Bogunović - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC