• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić:Na što više pobjeda u najtežoj grupi

Trener Crvene zvezde Telekom obećao je žestoku borbu sa jakim timovima u D grupi Evrolige, posebno na utakmicama u Beogradu.

 Radonjić:Na što više pobjeda u najtežoj grupi Izvor: MONDO

Dejan Radonjić je na konferenciji za novinare, u sklopu Evroliginog "dana za medije" u Kombank areni, ponovio ranije izrečen stav - da se košarkaši Crvene zvezde Telekom nalaze u najtežoj od četiri grupe prve faze elitnog takmičenja 2013/14.

"Iz četvrtog šešira smo dobili najkvalitetnijeg mogućeg protivnika (Lokomotivu Kubanj), iz kvalifikacija će sigurno doći kvalitetan tim, a normalno je da se u prva tri šešira nalaze klubovi koji zaslužuju ogroman respekt i koji godinama postižu rezultate na najvišem nivou (Panatinaikos, Makabi i Laboral Kuća)", rekao je šef stručnog štaba.

Crveno-bijeli će zaigrati u Evroligi poslije čak 14 godina i stoga se očekuje da među njenim pristalicama tokom jeseni zavlada košarkaška "groznica".

Radonjić je istakao da tim računa na svog "šestog čovjeka" u borbi za što boljim skorom u grupi.

"Pokušaćemo da u svakom meču pružimo najviše i ostvarimo što više pobjeda. Svi timovi imaju velike ambicije i svi imaju potencijal da dobijaju utakmice, a jedna od specifičnosti grupe biće sigurno naš kvalitet na domaćem terenu, gdje ćemo pred svojim navijačima biti mnogo, mnogo jači".

Dejan Radonjić izrazio je zadovoljstvo urađenim tokom priprema, bez obzira na to što su se igrači priključivali u etapama, pa su tako Jaka Blažič i Raško Katić - učesnici Eurobasketa u Sloveniji - sa ekipom tek tri dana.

"Sa Katićem sam imao prilike da radim prošle sezone i on manje-više dobro prepoznaje situaciju. Jaka je mlad igrač i vjeruje da će proces prilagođavanja teći brzo, iako je iza njega dosta specifično takmičenje. Nadam se da će prvo dotjerati fizičku spremu, poslije čega će sve biti lakše".

Zvezda će do prvog kola ABA lige, u kome gostuje Širokom (5. oktobra), imati generalnu probu protiv poljskog Turova u subotu. Poslije kraćeg razmišljanja, odlučeno je da ta utakmica ipak bude odigrana bez prisustva publike.

Na pitanje da li ga plaši to što tim nije izgubio nijedan od 12 pripremnih mečeva, Radonjić je odgovorio da ima "potpuno suprotan osjećaj". Ipak, svjestan je da se pred njim i igračima nalazi još mnogo posla.

"Imamo težak raspored na startu ABA lige, koja će biti kvalitetnija nego prošle sezone. U Evroligi smo u najjačoj grupi, tu su domaće prvenstvo i Kup... Biće jako interesantno, a ja se nadam da ćemo i dalje biti vrijedni, uložiti maksimum posvećenosti i energije, da bismo bili najbolji kada to bude najpotrebnije".

Crvena zvezda je odlaskom Borisa Savovića i angažovanjem Ivana Radenovića stavila tačku na transfere - bar do početka sezone.

"Počinjemo sa ovim timom. Na taj način iskazujemo povjerenje prema igračima koji su trenutno tu".

Prvom timu priključen je trio osamnaestogodišnjaka - Rebić, Tejić, Ristić - tako da uz Cvetkovića i Mitrovića crveno-bijeli imaju petorku izuzetno mladih igrača, a nekolicina je pozajmljena Radničkom FMP.

Radonjić je rekao da su mladi igrači budućnost Zvezde.

"Samim uvođenjem pojedinih momaka u prvi tim smo stavili do znanja kakva je koncepcija i viđenje njihove participacije u ovoj sezoni. Učinićemo sve da oni postanu dovoljno dobri da u budućnosti budu nosioci crveno-bijelog dresa. Očekujem da već za godinu dana budu u mnogo drugačijem položaju nego što su danas".

Posebna pažnja posvećena je centarskoj liniji, u kojoj su trojica iskusnih (Katić, Marjanović i Radenović), zatim Luka Mitrović, koji se još nije dokazao u seniorskoj konkurenciji, kao i dvojica golobradih (Dušan Ristić i Marko Tejić).

Posljednjih dana među navijačima je bilo dosta diskusije da li je to što Zvezda ima pod košem dovoljno za Evroligu - posebno na poziciji "četiri", gdje je Radenović zamijenio Savovića, a očekivalo se da tu budu obojica.

"Vrlo sam zadovoljan centarskom linijom i imam povjerenja u sve njih. Sigurno je da ćemo na najbolji mogući način iskoristiti sve opcije koje budu pred nama".

Ko je novi kapiten?

Kapitenska traka u Crvenoj zvezdi je ostala bez vlasnika, nakon rastanka sa Igorom Rakočevićem. Trener nije želio da se pitanje novog kapitena rješava dok je ekipa bila nekompletna.

"Još nismo odlučili, sigurno je da ćemo početkom sljedeće nedjelje i to uraditi".

Iako je bio jedan od najboljih igrača Zvezde u prethodnoj sezoni, Boris Savović je pod nerazjašnjenim okolnostima dobio raskid ugovora, praktično, na samom kraju pripremnog perioda.

"Već je rečeno da se do raskida došlo sporazumom dvije strane. On je napustio Zvezdu, pronašao novi klub, a sve ostalo je naša interna stvar", ostao je "zakopčan" Radonjić.

(I. Bogunović - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC