• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Radnički uvijek težak rival

Crno-bijeli idu u Kragujevac sa željom da poprave utisak iz prethodnih mečeva i prekinu seriju od tri poraza u ABA i Evroligi.

 Vujošević: Radnički uvijek težak rival Izvor: MONDO

Ekipi Partizana NIS naišao je period velikih iskušenja. Teški protivnici na svaka tri dana, bez mogućnosti za ozbiljniji predah, a posebno ne za oporavak igrača koji na parketu provode po 30-40 minuta, neki uprkos povredama.

Radnički se nalazi u sličnoj situaciji, jer takođe nastupa u Evropi i raspolaže relativno malim fondom kvalitetnih igrača.

Ipak, Kragujevčani će pred derbi 9. kola ABA lige imati dva dana više za pripremu, a uz to i prednost domaćeg parketa, na kome je Partizan češće gubio, nego što je dobijao.

Prošle sezone bilo je 81:78 za Radnički u Superligi, a u regionalnom takmičenju 78:76.

"Radnički je za nas tradicionalno neugodan protivnik, pogotovo kada gostujemo. Imaju veliki broj igrača sa zavidnim iskustvom igranja u ABA ligi, ali i u Evropi. Samim tim njihov kvalitet nije sporan", rekao je Duško Vujošević za klupski sajt.

"Ove sezone su u nekim momentima igrali 'toplo-hladno', međutim, u Evrokupu su pokazali drugo, bolje lice. Protiv nas će biti izrazito motivisani i sa tog aspekta nas čeka veoma teška utakmica i borba na parketu".

Partizanovi problemi su već dobro poznati, pa nema potrebe ponovo ih nabrajati.

Šampion nije kompletan, za šta je platio danak serijom od tri poraza - od CSKA i Barselone u Evroligi, ukupnom razlikom od čak 60 poena, a izgubio je i "vječiti" derbi.

"Problemi nas prate praktično od početka sezone, pa kroz meč u Kragujevcu želimo da se vratimo i rezultatski i, što je mnogo bitnije, da igrači pokažu zavidan nivo koncentracije i reakciju na sve što nije bilo dovoljno dobro na prethodnim utakmicama".

Pobjeda u "Jezeru" razvedrila bi lica pred možda i prelomno evroligaško gostovanje u Francuskoj.

"Kvalitetna partija i pobjeda bi nas vratile u normalan ritam, što je značajno kada se utakmice redaju kao na traci. Da bismo to uradili, trebaće nam mnogo dobrog pristupa i zajedništva u igri, da bi i u ovakvom sastavu naš timski duh i kvalitet izašli na površinu", završio je Vujošević.

Utakmica počinje u 19 časova i direktno će je prenositi Arena sport.

Partizan poslije osam odigranih kola deli prvo mesto sa skorom 6-2, dok je Radnički (3-5) u donjoj polovini tabele.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC