• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peković: Ubuduće uvijek uz reprezentaciju

Centar Crne Gore istakao da je Eurobasket u Sloveniji morao da propusti kako bi riješio pitanje "za koje se borio i radio svih prethodnih godina".

 Peković: Ubuduće uvijek uz reprezentaciju Izvor: MONDO

Nikola Peković igra sjajnu sezonu u NBA ligi. Nakon što je ljetos potpisao petogodišnji ugovor sa Minesotom, crnogorski reprezentativac skinuo je veliki teret sa pleća i pruža odlične partije.

On je na 15 odigranih mečeva u prosjeku zabilježio 14,2 poena i 8,4 skoka , dok je na parketu boravio 32 minuta.

Upravo je zbog rješavanja svog statusa u klubu i potpisivanja novog ugovora propustio Eurobasket u Sloveniji u septembru, što su mu mnogi zamjerili.

Peković je u intervjuu za "Glas Amerike" objasnio da ljetos nije mogao da pomogne selekciji Crne Gore na Evropskom šampionatu, ali da će biti na raspolaganju selektoru za svaku narednu akciju nacionalnog tima.

"Imao sam privatne obaveze koje sam stvarno morao da završim i to mi je bilo na prvom mjestu. Ovo što sam završio ovog ljeta je nešto za šta sam se borio svih ovih godina i za što sam radio svih ovih godina tokom košarkaške karijere. Sad me ništa ne spriječava da se odazovem svim sljedećim reprezentativnim akcijama. Dosta ljudi me je osuđivalo što nisam igrao za reprezentaciju, a mislim da su to i neki drugi razlozi. Ali stvarno jedini razlog zbog kojeg nisam mogao da igram bilo osiguranje i neke druge stvari vezane za moj tim. Sigurno ću u nekom sljedećem okupljanju dokazati da mnogi nisu bili u pravu", izjavio je Peković.

Crnogorski centar smatra da Minesota ove sezone može da se dokopa plej-ofa.

"U odnosu na prethodne godine imamo odličan početak. Nadam se da ćemo nastaviti tako da igramo u nastavku sezone. Sigurno je olakšavajuća okolnost što smo doveli neke nove igrače, koji nam mnogo pomažu u napadu i odbrani. Imali smo dosta problema prethodnih godina i iako je ovo tek početak duge sezone, nadam se da će ostati tako ostati do kraja. Mislim da su ove godine ambicije više nego i jedne godine da se uđe u ple-of, jer stvarno mislim da imamo tim za plasman u završnicu. Samo treba da ostanemo zdravi. Mislim da je to jedini uslov koji može da nas spriječi da uđemo u plej-of", dodao je popularni Pekmen.
(MONDO:Foto: Beta/AP/Pat Sullivan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC