• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Radnički "platio" za Partizanove poraze

Šampion slavio u Kragujevcu i ostao na diobi prvog mjesta - 66:92. Crno-bijeli dominantni, Bogdanović "prva violina".

 ABA: Radnički "platio" za Partizanove poraze Izvor: MONDO

Sa pažnjom iščekivani okršaj Radničkog i Partizana, najavljivan kao derbi kola, nije gledaocima donio ni minimum neizvjesnosti.

Crno-bijeli su pred ovaj meč bili u centru pažnje, zbog serije od tri poraza (CSKA, Zvezda, Barselona), dok se od Kragujevčana očekivalo da odigraju na visokom nivou i nastave tradiciju dobrih partija protiv Partizana na svom parketu.

Umjesto toga, tim Miroslava Nikolića je potvrdio da ove sezone nije kadar da se nosi sa rivalima iz Beograda, već da bi kvalitetom trebalo da se ravna sa četvrtim srpskim ABA ligašem - Mega Vizurom.

Poslije 88:51 za Crvenu zvezdu Telekom u Pioniru, Radnički je u "Jezeru" doživio katastrofalan poraz i od Partizana NIS - 66:92 (13:25, 14:20, 13:22, 26:25).

RADNIČKI: Sili 6 (3sk, 4as), Janković 2, Lešić 13 (7sk), Jović 3, Mlađan 4 (6sk), Kalinić 5, Jaru 10 (10sk), Birčević, Dimić 13, Balmazović, Jevtović 3, Marinović 7 (5as, 4izg).

PARTIZAN NIS: Aranitović, Lovernj 17 (5sk, 5as), Dalo 11 (4sk, 4ukr), Milutinov 8 (5sk), Milosavljević 14 (5sk, 3as), Bogdanović 22 (3sk, 8as), Gagić 4, Musli 12 (7sk), Šalić, Andrić 2, Kinzi 2, Bezbradica.

Crno-bijeli su u 31. minutu poveli bezmalo sa 30 poena razlike (69:40) i Radnički se tek tada oslobodio stega. Predvođen Savom Lešićem, napao je serijom od 11:0, a u 36. minutu trojkom Miloša Dimića prišao na podnošljivih 75:61.

Međutim, Partizan je tada ponovo preuzeo inicijativu, kao u igri mačke i miša.

Bogdanović i Lovernj su vezali trojke za 81:61, razigrao se i Dalo, a u samom finišu je prednost poenima iz kontri vraćena na "plus 26".

Pobjeda za ostanak na vrhu, ali i psihološki stimulans za Partizan uoči ključnog evroligaškog gostovanja Nanteru. Na drugoj strani, četvrti uzastopni poraz Radničkog, kome u posljednje vrijeme mnogo bolje ide u Evrokupu, nego u regionalnoj ligi...

TOK UTAKMICE

Deset poena Bogdana Bogdanovića i premoć u skoku (sedam ofanzivnih) donijeli su Partizanu opipljivu zalihu već poslije prve četvrtine meča u "Jezeru" - 25:13.

Ništa se ni u drugom periodu nije promijenilo u korist Radničkog, naprotiv. Kragujevčani su tek u 14. minutu postigli prvu "dvojku" (Mlađan), pošto je Partizan odmakao na 32:16.

Trojkom Bogdanovića u 17. minutu crno-bijeli su stekli čak 21 poen prednosti (41:20) i održavali je do trojke iz ugla Di Džeja Silija, za konačan rezultat prvog poluvremena 27:45.

Nemoć Šumadinaca u napadu ogleda se u izuzetno niskom procentu šuta iz igre (28 odsto), dok je fizički moćniji Partizan i poslije promašaja često stizao do poena, pod košem ili sa linije slobodnih bacanja.

Vujoševićev tim zabilježio je 11 ofanzivnih skokova, Nikolićev šest, ali je razlika u tome što Radnički ni iz "drugih" napada obično nije uspijevao da pogodi.

Bogdanović sa 13 i Lovernj sa devet su najefikasniji kod gostiju, a na drugoj strani Sili sa šest.

Visoko vođstvo na poluvremenu nije opustilo košarkaše aktuelnog šampiona. Nastavili su da igraju angažovano u odbrani, koristili su svaku šansu da trče u kontranapad, a i šut je solidno funkcionisao.

Tako je Lovernj u 25. minutu ubacio trojku za 54:31, a Milosavljević pogodio sa preko osam metara na isteku treće četvrtine, za u tom trenutku rekordnih 67:40.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC