• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Šou Gorana Dragića! (VIDEO)

Dragić ubacio 23 poena, uz 13 asistencija, Orlandu. Finiks dobio meč sa jednim poenom sa penala, što se nije dogodilo od 1977. godine!

 NBA: Šou Gorana Dragića! (VIDEO) Izvor: MONDO

Slovenac na mlazni pogon, Goran Dragić, odigrao je magičnu utakmicu protiv Orlando Medžika i donio Finiks Sansima prvu pobjedu na Floridi poslije pet uzastopnih poraza!

Dragić je "magične" napunio sa 23 poena i 13 asistencija, što je bilo sasvim dovoljno da se završi sa crnom serijom na Floridi, gdje su Sansi poraženi sedam puta u posljednjih osam sezona, a prosječno sa 16 poena razlike.

Ovog puta, uprkos dobrom nastupu crnogorskog centra Nikole Vučevića koji je postigao 20 poena, uz deset skokova, bilo je 96:104!

VIDEO

Dragić i Čening Fraj postigli su posljednjih 11 poena za Finiks, koji je imao deset poena prednosti na poluvremenu, ali u jednom trenutku samo tri, što je pomenuti tandem uspio da odbije!

Ključni poen, tj. trojku, postigao je Dragić, preko visokog Vučevića, na ulasku u posljednji minut, za nedostižnih 92:102.

Džerald Grin pratio je Dragića sa 20 poena, a Fraj završio meč sa 14, uz sedam skokova. Iza Vučevića poređali su se Endrju Nikolson sa 19 poena i osam skokova, kao i Aron Aflalo sa 16 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Finiks je uspio da dobije meč iako je tokom cijelog susreta, za 48 minuta, izveo samo tri slobodna bacanja! I pogodio jedno... Nijedan tim u NBA ligi nije dobio utakmicu sa ubačenim jednim poenom sa linije penala od kada je Nju Orleans Džez pobijedio Hjuston Rokitse 103:101, 19. novembra 1977. godine.

Tada su "džezeri", danas stanovnici Solt Lejk Sitija, šutirali 1/5 za jedan poen.

VIDEO

"Znali smo da su ti momci igrali tešku utakmicu prethodne večeri i da će u drugom poluvremenu biti pomalo umorni, tako da smo se trudili da iz 'zaskočimo' od početka i steknemo prednost. Uvijek je teško odigrati dvije uzastopne utakmice i imati dovoljno energije. To je bio naš cilj, da igramo najbrže što je bilo moguće, da dođemo do lakih poena i budemo stabilni u odbrani", rekao je Dragić, kojeg poslije Orlanda očekuje još jedan, ali teži posao na Floridi - duel sa šampionima, Majami Hitom.

"Imali smo odgovor svaki put kada bi nam prišli, a to nije bio slučaj u nekim prethodnim mečevima. Srećni smo što smo odgovorili ovako kao tim. Lopta je cirkulisala lijepo, svako je dolazio u posjed lopte i svako je bio opasan po koš, što je bio ključni detalj na meču", dodao je Dragić, koji je ubacio 10 od 17 pokušaja iz igre.

Finiks sada ima skor 7-6.

VIDEO

REZULTATI:

Oklahoma - Juta 95:73
/Durent 19 - Kanter 10/

Bruklin - Detroit 97:109
/Džonson 34 - Staki 27/

L. A. Klipers - Čikago 121:82
/Dadli 21 - Deng 22/

Orlando - Finiks 96:104
/Vučević 20, 10 sk - Dragić 23, 13 as/

L. A. Lejkers - Sakramento 100:86
/Anri 21 - Vaskez 20/

(MONDO, foto: Beta/AP/John Raoux)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC