• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vunderkind" Nurkić: Da otac nije tukao...

"Moj otac, policajac, je krupan i jednom je u tuči pretukao 14 ljudi. Moj agent je to pročitao u novinama, našao ga i pitao ga da li ima sina...".

 "Vunderkind" Nurkić: Da otac nije tukao... Izvor: MONDO

Košarkaši Cedevite najbolje su počeli aktuelnu sezonu ABA lige uz beogradske "vječite rivale". Imaju skor 7-2 i razlog za zadovoljstvo odličnim partijama mladog centra Jusufa Nurkića (19, 208 cm).

Visoki momak iz Živinica prosječno postiže 12 poena po meču, uz pet skokova. Navijači Crvene zvezde imali su priliku da vide šta zna u sedmom kolu, kada je u porazu svog tima u Pioniru ubacio 18 poena.

Prošlu sezonu proveo je u Zadru, a kao tinejdžer je igrao za Zlatorog Laško. U razgovoru za sajt ABA liga otkrio je svoj zanimljiv razvojni put.

Na primjer, malo je poznato da je relativno kasno počeo da igra košarku.

"Ni sam tačno ne znam (kako se sve desilo). Za sve je kriv Enes Trnovčević, moj i Omićev agent. On je upoznao moga oca, koji je baš veliki i policajac je u Tuzli. Kada ga je vidio, samo ga je pitao, da li ima sina i tako je krenula ta "glupa" priča.

Interesantno je i kako su se i upoznali agent i Nurkićev otac.

"Da, moj otac je jednom u nekoj tuči pretukao 14 ljudi. Ja sam još bio mlad, nisam to vidio, ali je istina. Moj agent je to pročitao u novinama, pronašao oca i pitao ga za mene".

Na pitanje da li je tada očekivao da postane košarkaš odgovara odrično. Čak je i bio ismijavan kada se preselio u Sloveniju.

"Ne, naravno da nisam očekivao. Prve dvije godine su se svi ismijavali na moj račun, kao i na račun bilo koga ko je došao u Sloveniju da bi igrao košarku. Očekivao nisam ništa, samo sam se zatvorio u dvoranu i radio dugo i samo za sebe, iako sam znao kako su drugi gledali na to. Onda se odjednom desio bum i na kraju kada dođe do toga ne može niko više da ti se smije".

Ne obazire se na nagađanja i procjene da je pred njim NBA karijera.

"Na to se stvarno ne obazirem. Prvo moram izgraditi status u Evropi, što za sad još nisam uradio. U ovom momentu realno ne mogu da igram sto odsto ni u Evropi, a kamoli u NBA ligi. Međutim, kad bi se pokazala prava prilika, pokušao bi i tamo", objasnio je Nurkić, koji je zbog povrede propustio minulo Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Cibonu ne mrzi, ali...

"Ne može se reći da je mrzim, jer nije tako i nemam ništa protiv kluba. Ali definitivno imam neki naboj od Zadra, koji su mi ugradili ti Zadrani"

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC