• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević o pleju: Sve stoji zbog Rouza

Uoči gostovanja Partizana u Parizu, trener crno-bijelih objasnio je zbog čega klub i dalje nije uspio da pronađe zamenu za Lea Vestermana.

 Vujošević o pleju: Sve stoji zbog Rouza Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana u jednoj od dve presudne utakmice za plasman u Top 16 fazu Evrolige imaće glasnu podršku "Grobara" u Parizu, ali ne i podršku novog plejmejkera na parketu, zamjene za teško povrijeđenog Lea Vestermana.

Pred duel 7. kola Grupe A, protiv direktnog konkurenta za četvrto mesto, ekipe Nantera, trener crno-bijelih najavio je novo "cijeđenje drenovine" i objasnio na koji način je povreda jednog od najboljih košarkaša današnjice, bivšeg najkorisnijeg igrača NBA lige, Derika Rouza, uticala i na situaciju u Humskoj.

Vujošević je navijačima, između redova, najavio zvučno pojačanje na poziciji plejmejkera, ali ne sada, ne odmah, jer...

"Nemamo Vestermana, koji je praktično jedini pravi plejmejker. Prevazišli smo to u Jadranskoj ligi angažovanjem ostalih igrača, ali ne treba da se zavaravamo. Tržište je komplikovano, nema puno kvalitetnih plejmejkera. Derik Rouz se povrijedio pa i Čikago traži plejmejkera i svi ostali sada čekaju koga će oni da izaberu", rekao je trener srpskog šampiona.

Vujošević je rekao da će Vesterman biti operisan 3. decembra u Lionu i da je na pregledima potvrđena dijagnoza kidanja prednjih ukrštenih ligamenata.

On je dodao da je prošle i ove godine primio po jednu platu.

"Igrači koji sada nisu u Partizanu više ne gledaju na tu situaciju sa tolerancijom. Moramo da imamo realne ambicije. Cijeđenje drenovine ima samo u pjesmama. Kasni se sa ispunjenjem nekih obećanja. Nanter raste korak po korak, a mi smo stalno u nekom raskoraku", rekao je on.

O utakmici u četvrtak u 21 čas, jednoj od dve presudne, Vujošević je da je Nanter favorit, ali da će njegova ekipa i pored velikih problema, pružiti svoj maksimum.

"Ne ulazimo u ovu utakmicu bez problema. Od tima očekujem da ponovo pruži svoj maksimum, a protivnik je favorit. Nanter je prvak Francuske, u momentu kada je Francuska prvak Evrope. To dovoljno govori o njihovom kvalitetu. To je ekipa koja je godinama prelazila iz ranga u rang i došli su do ovoga nivoa", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali "Pionir".

U prethodnih šest kola Partizan je pobedio jednom i to Nanter u Beogradu (73:43), dok francuski tim ima dve pobjede i četiri poraza.

"Najveći pokazatelj njihove snage je bila utakmica protiv Barselone, kada su pobijedili poslije utakmice u Beogradu, koju su izgubili sa 30 razlike. Neće ni njima biti lako protiv nas, niti će njihova snaga lako da se prenese sa papira na parket", rekao je on.

Košarkaš Partizana Žofri Lovernj rekao je da bi pobjeda njegovoj ekipi donijela velike šanse za plasman u drugu fazu takmičenja.

"Ovo je važna utakmica, u prvom dijelu smo ih pobijedili sa 30 poena razlike. Vjerovali smo da je to odličan rezultat za nas, ali su oni pobijedili Barselonu. Ako pobijedimo bićemo na korak od TOP 16, ali i ako izgubimo neće biti kraj", rekao je Lovernj.

(MONDO/Beta, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC