• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Sofo i šuteri u fokusu odbrane

"Nisu utemeljene procjene da zbog tri neuspjeha u domaćem prvenstvu naš rival nije na visokom nivou", upozorava trener Zvezde uoči duela sa Makabijem.

 Radonjić: Sofo i šuteri u fokusu odbrane Izvor: MONDO

Evroligaška jesen crveno-bijelih, prožeta sa dvije pobjede i četiri poraza, najteže je pala zvezdašima krajem oktobra, kada su njihovi ljubimci gostovali Makabiju.

Crvena zvezda Telekom je na terenu izraelskog šampiona pretrpela najubjedljiviji ovosezonski poraz (82:96), ali će u četvrtak od 19 časova imati priliku da popravi utisak iz te večeri i revanšira se.

Predstojeće, sedmo kolo Evrolige, tim Dejana Radonjića dočekuje sa skorom 2-4, nakon poraza u Krasnodaru i pobjeda nad Lijetuvos Ritasom i Laboral Kućom u prethodnim mečevima.

"Makabi je godinama u vrhu evropske košarke, uvijek učestvuje u Evroligi sa velikim ambicijama. Tim su koji ima veliko iskustvo i to im omogućava da tako razmišljaju..."

"Jedini meč u dosadašnjem dijelu u kome nismo imali apsolutno nikakve šanse da osvojimo bodove je taj u Tel Avivu, protiv Makabija. U ostalima smo bili jako blizu, veoma konkurentni", izjavio je Radonjić na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Tim Dejvida Blata doputovao je u Beograd u utorak kasno uveče. Večeras će trenirati u beogradskom "Hramu košarke", odmah poslije domaćeg tima.

Prema Radonjićevim riječima, to što Makabi u prvenstvu ne pruža dobre partije u kontinuitetu i ima skor 5-3, ne bi trebalo uzimati kao važan faktor u Evroligi.

"Analiza njihovog nastupa u domaćem prvenstvu i iznošenje procena da zbog ta tri poraza nisu na nekom nivou, nisu utemeljeni. Tamo važe drugačija pravila u domaćem takmičenju, pa njihov kontinuitet moramo da posmatramo samo kroz mečeve Evrolige".

Ljekarski tim crveno-bijelih pred utakmicu u četvrtak ima problem samo sa povredom Ivana Radenovića, koji nije trenirao nakon meča ABA lige protiv Mega Vizure.

"Nadamo se da će (Radenović) biti u sastavu i da će moći da pomogne. Očekujem da će biti spreman za trening i da ćemo tada donijeti konačnu odluku o njegovom nastupu".

Šef struke crveno-bijelih zna kako bi njegov tim trebalo da odigra u petak uveče.

"Moramo odigrati u drugačijem svjetlu, posebno u fazi odbrane. Ne smijemo da dozvolimo da nas uvedu u svoj ritam, posebno u situacijama kada igraju sa četiri beka i centrom, kada dobijaju na brzini. Naravno, dubina koju daje Skorcanitis je nešto što mora da se smanji na najmanju moguću meru. Kada sve to stavimo u funkciju našeg kvaliteta, možemo da dođemo do pobjede".

Radonjić nije htio da se bavi kalkulacijama o eventualnom plasmanu u Top 16, ističući da su svi u timu koncentrisani samo na predstojeći duel.

"Njihova pobjeda u prvom meču nam dodatno provocira osjećanja, ali ne želimo da to ističemo. Može da se desi da se ne prođe dalje ni sa pet pobjeda, ali iz ove perspektive ne bih to tako gledao", podvukao je on.

PAROVI 7. KOLA:

četvrtak

Lijetuvos Ritas - Lokomotiva Kubanj 18.30
Crvena zvezda Telekom - Makabi 19.00

petak

Laboral Kuća - Panatinaikos 20.30

TABELA: Lokomotiva 5-1, Makabi 4-2, PAO 3-3, Laboral 3-3, Zvezda 2-4, Lijetuvos 1-5.

(Mladen Šolak - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC