• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Pravo vrijeme za podvig Partizana!

Crno-bijeli protiv Nantera "jure" prvu pobjedu na evroligaškim gostovanjima poslije više od dvije godine.

  EL: Pravo vrijeme za podvig Partizana! Izvor: MONDO

Ekipa Partizana u srijedu ujutru je odletjela za Pariz, gdje joj dan kasnije od 21 čas predstoji ključna utakmica za plasman u Top 16 fazu Evrolige.

Ako je pristup takav da svaki meč predstavlja šansu za pobjedu, onda eventualni poraz u Francuskoj ne bi bio "strašan", jer bi ostala još tri kola za nadoknadu propuštenog.

Međutim, ako se na stvari gleda realno - na osnovu dosadašnjih rezultata u grupi i svega što je prikazano - onda bi igračima Partizana bolje bilo da meč protiv Nantera shvate kao "posljednji voz" za ostanak u eliti tokom zimskih mjeseci (čime bi klubu "svanulo" i na finansijskom planu)!

Jer, ako Nanter popravi skor na 3-4, a Partizan padne na 1-6 (pod pretpostavkom da neće biti 30 i više poena razlike), prvak Srbije bi u preostala tri kola morao da zabilježi dvije pobjede više od konkurenta.

Pored Budiveljnika, morao bi da padne ili Fenerbahče u gostima, ili CSKA u Beogradu, a da Francuzi istovremeno izgube sve svoje utakmice (Barsa i Fener kod kuće, Budiveljnik u gostima).

Jedna pobjeda Nantera, pred crno-bijele bi postavila praktično nemoguću misiju, stoprocentnog učinka u tri teška meča.

A, šta biva u slučaju pobjede u dvorani Karpentije?

Partizan i Nanter postaju bodovno izjednačeni (2-5), ali crno-bijeli stiču prednost od 2:0 u međusobnim susretima, tako da uz izostanak velikih iznenađenja, samo još jedna pobjeda - nad Budiveljnikom (ako je moguće sa bar šest poena razlike) - može da se pokaže dovoljnom za četvrtu poziciju!

Niko, naravno, ne može da očekuje ili traži pobjedu nad vrlo solidnim Nanterom, koji je mnogo bolja ekipa nego što bi se dalo zaključiti po porazu od 73:43 u Pioniru, ali želja i ambicija moraju da postoje. Čak i bez novog plejmejkera, koga navijači nisu dočekali ni 10 dana poslije definitivne potvrde da je Vesterman završio sezonu.

Bogdan Bogdanović, Žofri Lovernj, Dragan Milosavljević i Tarens Kinzi čine kvartet u koji se polaže najviše nada. Prate ih Musli, Gagić, Milutinov i Dalo. Ekipa jeste mlada, ali ima trojicu učesnika Evropskog prvenstva u Sloveniji. Nanter nema nijednog, jer je povrijeđen Ukrajinac Gladir.



Posebnu priču predstavlja Partizanova loša tradicija na evropskim gostovanjima, za čiji prekid nije bilo poželjnijeg trenutka još od meča protiv Bamberga u posljednjem kolu prošle sezone, kada je njemački prvak u direktnoj "tuči" za Top 16 slavio rezultatom 92:90 poslije produžetka.

Crno-bijeli su u Evroligi vezali 11 poraza van Pionira, a posljednji put su se radovali 17. novembra 2011, u Milanu protiv Emporio Armanija (65:69), tada predvođeni Nikolom Pekovićem, na prinudnom odmoru zbog NBA "lokauta".

Od tada su se nizali neuspjesi na parketima favorita (Efes, Real, po dva puta CSKA i Barselona), ali i ekipa protiv kojih se svakako moglo više (Šarlroa, Bešiktaš, Lijetuvos Ritas. Bamberg i Budiveljnik).

Partizan je u ULEB Evroligi imao i znatno duži "post" na gostovanjima.

Od 20. novembra 2003. i pobjede nad Lotomatikom u Rimu (63:77), prošle su pune tri godine i pretrpljen 21 poraz, dok crna serija konačno nije prekinuta protiv Olimpije u Tivoliju - 70:71.

Kecman, Drobnjak, Tepić, Kamings i ekipa, uradili su to 22. novembra 2006. Pa, neka i ove godine kraj novembra donese sreću srpskom i regionalnom šampionu!

(I. Bogunović - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC