• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Igokei ostaje samo teorija

Nakon petog poraza u Evrokupu, košarkaši Igokee sve dalje od plasmana u narednu fazu takmičenja. Hapoel (očekivano) slavio u Jerusalimu 85:71.

 EVROKUP: Igokei ostaje samo teorija Izvor: MONDO

Košarkaši Himkija već su izborili plasman dalje, Karšijaka je takođe blizu cilja, dok je nakon večerašnjeg trijumfa Hapoela nad Igokeom jasno da Aleksandrovčanima ostaje samo teoretska šansa da nastave takmičenje u Evrokupu.

Trijumf domaćih 85:71 (27:16, 21:17, 19:16, 18:22) Izraelcima je donio mogućnost da se bore za prve tri pozicije i izbore plasman u narednu fazu takmičenja.

Igrači Hapoela otvorili su susret vođstvom 4:0, da bi Branko Jorović postigao prve poene za "igose" nakon dva i po minuta igre. Sredinom prve četvrtine, pri rezultatu 8:7, favorizovani domaći košarkaši napravili su seriju 9:0, da bi do odlaska na prvi odmor vođstvo Hapoela "naraslo" na +11, 27:16.

Prednost Izraelaca povećavala se i tokom druge četvrtine. Bio je to period igre u kojima je domaćim košarkašima sve polazilo za rukom, čime su stigli do serije 10:0, pa je 14. minutu Hapoel imao maksimalnih +21, 39:18. Boris Bakić je ipak trojkom uspio da prekine niz domaćih. Bakić i Duško Bunić dobrom igrom uspjeli su da smanje prednost domaćih na podnošljivih 41:30, da bi do kraja prvog poluvremena domaći igrači serijom pogodaka sa penala stigli do 48:33.

Ronald Dupri sa 12 i Jotam Halperin sa 10 poena predvodili su Hapoel u prvih 20 minuta meča, dok su se kod Igokee istakli Siniša Štemberger sa 10 i Boris Bakić, koji je ubacio osam poena.

Serijom 5:0 izabranici Milutina Latinčića ušli su u nastavak meča. Prvo je Jorović pogodio sa linije slobodnih bacanja (jedno od dva), nakon čega je Nemanja Gordić vezao četiri poena. Igokea je nastavila sa dobrim izdanjem u trećoj četvrtini, pa je Serherio Gipson "ukrao" jednu loptu i laganim polaganjem doveo svoj tim ispod dvocifrenog zaostatka, 53:44. Ipak, Hapoel uzvraća serijom 10:0 i ponovo dolazi na +19, da bi se pred oldučujuću četvrtinu ušlo sa 67:49.

Domaći košarkaši kao da su se zadovoljili visokim vođstvom, pa su u posljednji period igre ušli "pod ručnom". Igokea pravi seriju 5:0 zahvaljujuči razigranom Gipsonu, koji se kasno probudio. Ipak, prednost domaćina koja je napravljena još u prvih 10 minuta bila je nedostižna za goste. Na kraju, 85:17.

Ronald Dupri bio je najefikasniji igrač susreta sa 22 poena i šest skokova, dok je Jotam Halperin dodao 14 poena u pobjedničkog ekipi. Kod Igokee Branko Jorović postigao je 15 poena, Serherio Gipson ubacio je 13, a Boris Bakić 11.

Igokea naredni meč u Evrokupu igra 4. decembra protiv Asesofta, a prije toga, u nedjelju, očekuje je duel protiv Budućnosti u okviru 10. kola ABA lige.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC