• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Radnički pao u Finskoj u finišu

Kragujevčaniu serijama jurili i stizali Bizonse, 35 sekundi prije kraja imali egal (73:73), a onda poraženi sa penala u 7. kolu grupe H Evrokupa.

 EVROKUP: Radnički pao u Finskoj u finišu Izvor: MONDO

Košarkaši Radničkog bili su na korak od pobjede u dalekoj i hladnoj Finskoj.

Oni su u Energi areni u Vanti poraženi u posljednjim sekundama meča od domaćih Bizonsa rezultatom 75:73 (21:14, 21:17, 14:20, 19:22) u 7. kolu Evrokupa.

Finci su u prvom dijelu meča "diktirali" tempo. Najveću prednost domaća ekipa stekla je početkom druge četvrtine, kada je pobjegla na "plus 17" (35:18), pošto su njeni igrači postigli čak četiri trojke u nizu.

Uporni Radnički jurio je razliku, u posljednjem minutu prišao na 31:39, ali su domaćini do odlaska na odmor ponovo obezbijedili dvocifrenu prednost (42:31).

Izabranici Miroslava Nikolića u nastavku su opet "nagazili". Serijom 12:0 za dva i po minuta stigli su do izjednačenja (50:50) u 27. minutu meča, a onda su dozvolili rivalu da opet dođe do osjetne prednosti (56:51).

U istom ritmu Finci su igrali i u posljednjem kvartalu. To im je omogućilo da čuvaju razliku do posljednja dva minuta meča.

Radnički je tada krenuo u završni napad, a Marko Marinović je 35 sekundi prije kraja poravnao rezultat (73:73). I kada se činilo da će Kragujevčani uspjeti da upišu pobjedu na dalekom gostovanju, koja bi im gotovo obezbijedila plasman u drugi krug, na scenu je stupio Bili Kejs i sa dva uspješno realizovana penala, poslije faula Denisa Silija, omogućio domaćem timu trijumf.

U ekipi Radničkog najefikasniji su bili Muftau Jaru sa 27 pogodaka i čak 18 skokova, dok su Marko Marinović i Dušan Mlađan upisali po 13 poena. Sava Lešić duel je okončao sa sedam poena i devet uhvaćenih lopti.

Bizonse je predvodio Džon Vilijamson sa 28 poena i osam uhvaćenih lopti, a Viko Koivisto notirao je 18 pogodaka.

Na ruku Radničkog, uprkos porazu u Finskoj, ide činjenica da je vodeći Bešiktaš poražen pred svojom publikom od litvanskog Neptunasa, pa sada ima skor 5-2. Radnički je na drugom mjestu grupe H sa četiri pobjede i tri poraza, koliko ima i Panionios. Slijede Neptunas (3-4), Bizons (3-4) i Spartak sa skorom 2-5.

Kragujevčani naredni duel u Evrokupu igraju 4. decembra, kada gostuju Spartaku u Sankt Peterburgu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC