• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blat: Stigao nas je umor pred Zvezdu

"Odigrali smo četiri utakmice u sedam dana. Zato nas je Laboral pobijedio, između ostalog", odgovorio je trener Makabija.

 Blat: Stigao nas je umor pred Zvezdu Izvor: MONDO

Poslije poraza od Laboral Kuće i tijesne pobjede nad Hapoel Eliatom, "Ponos Izraela" doputovao je u utorak u Beograd, na utakmicu sedmog kola Evrolige, protiv Crvene zvezde Telekom (četvrtak, 19.00).

Jasno je da je izraelski šampion motivisan i odlučan da u "Pioniru" popravi utisak.

Prvi evroligaški neuspjeh Makabija na svom terenu, prošle nedjelje je iznenadio mnoge. Baskonija je uspjela da u Tel Avivu drugi put ove sezone savlada petostrukog prvaka Evrope i tako većem dijelu Grupe D potpuno zakomplikuje borbu za plasman u TOP 16.

U četvrtak je na programu sedmo kolo, koje Izraelci dočekuju sa skorom 4-2, a crveno-bijeli sa dvije pobjede, četiri poraza i sviješću o velikoj važnosti predstojeće utakmice.

Trener Makabija Dejvid Blat izašao je pred srpske novinare u hali "Pionir" i priznao da se uvijek lijepo osjeća u beogradskom "Hramu košarke".

"Uvijek je odlično vratiti se u ovu dvoranu i Srbiju, istinsku košarkašku sredinu. Ovdje sam vodio odlične utakmice, pred odličnom publikom, koja gleda meč uz veliko poštovanje same igre".

Crvenu zvezdu Telekom cijeni i smatra da je u najjačem kontinentalnom takmičenju dokazala vrijednost i kvalitet.

"Predstavili su se kao legimitan učesnik Evrolige i ravnopravan konkurent. Igraju veoma dobru košarku i znamo da je pred nama veliki izazov u četvrtak uveče... Obje ekipe su odigrale prvih šest utakmica prilično konstantno. Mislim da i jedni i drugi znamo šta hoćemo i koji su nam kvaliteti i mane".

Prvi ovosezonski duel dva tima jedini je u kojem su crveno-bijeli poraženi bez neizvjesne završnice meča. Blat smatra da predstojeća utakmica neće imati mnogo veze sa tom.

"Nastup kod kuće i u gostima se razlikuje, naravno. Drugačija je dinamika, rekao sam to i poslije prve utakmice".


Ne želi da precizira čijih se poena posebno pribojava?

"Često me pitaju koga se najviše plašim, ali bi svi trebalo da razumiju da je košarka timski sport i sigurno da ćete određenog dana imati igrača koji je izvanredan ili koji uradi više od drugih. Dobri timovi su sačinjeni od velikog broja dobrih igrača, koji znaju šta bi trebalo da urade da bi njihov tim pobijedio".

"Takođe, dobri timovi su vođeni trenerima koji znaju šta moraju da urade za pobjedu... Tako da je teško izdvojiti jednog ili dvojicu igrača... Mnogo je dobrih igrača u Zvezdinom timu. Pokušaćemo da pobijedimo cijeli tim, a ne jednog ili dva košarkaša".

I Blat se slaže sa ocjenom da je teško i nezahvalno predvidjeti nastavak borbe za plasman u TOP 16 fazu. Smatra da je iz kola u kolo dokazivano da je Grupa D najjača.

"U to (da je Grupa D najjača) nema sumnje. Komplikovano je od početka. Svih šest ekipa je konkurentno i određenog dana svaki tim može da pobijedi bilo koga. To je bilo jasno na početku, a sada je još jasnije. Ako ne griješim, svaki tim je gubio bar jednom pred svojim navijačima. Ni sada nije drugačije".

Možda bi bar Crvena zvezda imala donekle jasniju situaciju da Makabi nije u prošlom kolu poražen kod kuće od Laboral Kuće. Šta se dogodilo "Ponosu Izraela" u toj utakmici?

"Imali smo nedjelju od četiri utakmice u sedam dana. Stigao nas je umor, nažalost... Oni su došli, iskoristili tu činjenicu, kao i to što nam je jedan važan igrač (Jogev Ohajon) nedostajao, a imali smo i povrijeđene... Kao što sam rekao, u ovoj grupi sve može da se dogodi", objasnio je Blat uoči treninga.

Igrači Makabija istrčali su u srijedu na trening raspoloženi, nasmijani i odmorni. Beograd će u četvrtak uveče biti domaćin još jednog košarkaškog spektakla.

(MONDO, Foto: MONDO/kkcrvenazvezda.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC