• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Partizan daleko od Top 16! Šteta...

Crno-bijeli u posljednjih minut i po prokockali tri poena prednosti: Nanter - Partizan 62:61 (17:19, 18:10, 12:18, 15:14).

 EL: Partizan daleko od Top 16! Šteta... Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana NIS izgubili su utakmicu koja bi lako mogla da se pokaže odlučujućom u borbi za četvrto mjesto u A grupi Evrolige!

Slično meču u Bambergu prošle sezone - samo što je to bilo posljednje, a ovo sada sedmo kolo - šampion Srbije i regiona bio je nadomak pobjede. I ona mu je iskliznula iz ruku u dramatičnoj završnici!

Umjesto velikog slavlja, desio se dvanaesti poraz zaredom na gostovanjima u Evroligi.

Partizan je košem Dragana Milosavljevića 1:35 minuta prije kraja poveo 58:61, zatim primio koš poslije ofanzivnog skoka Vila Danielsa i svoja dva napada završio izgubljenim loptama - Milosavljević je zajedno sa njom izašao u aut, a Bogdan Bogdanović uputio loš pas.

Nije materijalizovana odlična odbrana pretposljednjeg napada Nantera, domaćin je dobio još jednu šansu i iskoristio je slobodnim bacanjima svog najefikasnijeg igrača, plejmejkera Trentona Mičama 5,9 sekundi prije kraja - 62:61!

Duško Vujošević uzeo je tajm-aut i ostalo je samo pitanje ko će probati da izvadi kestenje iz vatre, ko će postati "pukovnik il' pokojnik". Igrači Nantera su dobro zatvorili sve linije dodavanja, kapiten Milosavljević se nekako otvorio, pokušao da pogodi težak šut sa lijevog krila i nije uspio.

Lopta se vratila u posed crno-bijelih, ali daleko od koša i prekasno...

Nanter se nije punom merom revanširao za "minus 30" iz Pionira, ali je ovom pobjedom došao na prag Top 16 faze.

Francuski prvak i debitant u Evroligi ima skor 3-4, Budiveljnik pred meč sa CSKA 1-5, a Partizan 1-6.

Crno-bijeli, dakle, nemaju čemu da se nadaju ako u preostala tri kola ne dobiju makar dvije utakmice. Jedna pobjeda Nantera, značila bi da moraju da pobijede u sve tri, a protivnici su im Budiveljnik i CSKA u Beogradu, odnosno Fenerbahče u Istanbulu.

Kao što je najavljeno, pulene Duška Vujoševića je u pariskoj dvorani Karpentije bodrilo nekoliko stotina srpskih navijača.

NANTER: Enzuli 8, Žudit 2 (3ukr), Žaite, Korosin, Lajti 11 (8sk), Mičam 14 (4sk, 3izg), Foster, Tomas 5 (3izg), Traore 8 (5sk), Daniels 11 (6sk), Pasav 3 (4sk, 3izg).

PARTIZAN NIS: Aranitović, Lovernj 6 (4sk, 4izg), Dalo 5, Milutinov 2, Milosavljević 16 (4sk, 3as, 4izg), Bogdanović 12 (5sk, 4izg), Gagić 4 (4sk), Musli 4 (6sk), Šalić, Andrić, Kinzi 12 (4sk, 4as, 5izg), Bezbradica.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Nanter - Partizan NIS 35:29 (17:19, 18:10)

Crno-bijeli su krajem prve i početkom druge četvrtine stekli prvo nešto opipljivije vođstvo (17:21) i poslije toga zapali u bezidejni šestominutni period, tokom kojeg su postigli samo dva poena.

Nanter je preokrenuo na 29:23, Kinzi i Milosavljević onda su konačno vezali pogotke van linije 6,75 metara (31:29), ali je domaćin uzvratio udarac i na odmor otišao sa "plus šest".

Partizan je previše poena primio iz Nanterovih "drugih" napada, što je poništilo efekte generalno dobre odbrane u pozicionoj igri. Francuzi su zabijležili čak devet skokova u napadu, Partizan pet, a uz to je izgubio 11 lopti.

Zanimljivo je da Vujoševićeva ekipa šutira bolje za tri (5/12), nego za dva poena (5/14).

STRIJELCI: Lajti 8, Daniels 6, Tomas 5, Enzuli 5, Mičam 4, Pasav 3, Traore 2, Žudit 2 - Milosavljević 6, Kinzi 5, Lovernj 5, Dalo 5, Bogdanović 4, Musli 2, Milutinov 2.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC