• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Jedna lopta mijenja sve

Crno-bijeli razočarani zbog izgubljene važne utakmice u Francuskoj, ali obećavaju da će se boriti do posljednjeg minuta.

 PARTIZAN: Jedna lopta mijenja sve Izvor: MONDO

Mnogo truda, zalaganja, posvećenosti ("krvi, znoja, suza"), a posijle sedam odigranih kola više nego mršav skor.

Košarkaši Partizana NIS (1-6) nisu odustali od borbe za plasman u Top 16, ali biće im jako teško da u posljednja tri kola nadoknade zaostatak u odnosu na četvrtoplasirani Nanter (3-4).

Kombinacija postoji, nije ni toliko nerealna - pod uslovom da konačno stigne adekvatna zamjena za Vestermana - međutim, kada neko već na 70 odsto pređenog puta dođe u situaciju da zavisi od tuđih rezultata, jasno je da mu šanse da stigne do cilja nisu velike.

"Izgubili smo na neiskustvo i manji broj igrača u rotaciji", rekao je Dragan Milosavljević izvještaču portala "Košarka24" iz Pariza.

"Nismo imali ni sreće, ja sam promašio taj posljednji šut za pobjedu, ali ostale su nam neke šanse za prolaz. Dočekujemo Budiveljnik, kasnije igramo sa Fenerbahčeom i CSKA. Naravno, gledaju se i ostali rezultati u grupi", dodao je kapiten crno-bijelih.

Crno-bijelima će u idealnom slučaju biti neophodne dvije pobjede u preostala tri meča. Dakle, Budiveljnik mora da padne narednog četvrtka u Kombank areni.

"Ovo nije kraj borbe za Top 16, ali će sada biti neuporedivo teže. Ako savladamo Budiveljnik, a onda dobijemo još jedan od preostala dva meča, možemo u narednu fazu. Borićemo se do posljednjeg minuta", dodao je za "Košarku24" Žofri Lovernj.

Učenici Duška Vujoševića listom su izjavljivali da su ponosni jedni na druge i na pokazanu borbenost.

Kako sada stoje stvari, vjera u sebe je jedino što ih drži o koncu vezanom za Top 16, gdje bi odigrali 14 utakmica sa elitnim timovima (vjerovatno u Areni), podigli individualni rejting, stekli dodatno iskustvo, doprinijeli popunjavanju klupske kase, pa samim tim i isplati sopstvenih zarada...

Sve to je moglo biti nadohvat ruke, da je u četvrtak u dvorani Karpentije ušao Milosavljevićev posljednji šut... Ili da prije toga nisu izgubljene dvije lopte, ili da Daniels pri Nanterovih "minus tri" nije poentirao poslije skoka u napadu.

"Jedan poziv mijenja sve", rekao je Cane iz Partibrejkersa u pjesmi "Hiljadu godina". U košarci jedna lopta, često, zna da promijeni sve. Surovo...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC